dinsdag 26 mei 2009

Een doorlopend krediet krijgen voor dummies

Zoek je naar een kredietvorm die flexibel is? Dan is een doorlopend krediet iets voor jou. Vanwege de vrije opname mogelijkheid is er een mogelijkheid om uit te lopen. Bij zaken waar je stelposten tegenkomt, zoals verbouwingen, dan kun je wat hoger inschrijven. Op het moment dat je dan wat meer budget nodig hebt, dan kan dat.

Een doorlopend krediet hoeft echter niet de meest ideale optie te zijn. Leen je bijvoorbeeld voor 1 doel, dan is een persoonlijke lening soms beter. Omdat een doorlopend krediet geen einddatum heeft is het aanlokkelijk om het aan te houden als \'appeltje voor de dorst\'. Zoals je nu overal hoort is een krediet of een lening niet gratis. Dus een lening laten bestaan is niet altijd de beste oplossing. Bovendien wordt de kans steeds kleiner dat je het aflost als je geen reden hebt.

Er zijn ook combinaties beschikbaar van lening en polis. Je spaart elke maand in een polis om op het einde de lening af te kunnen betalen. Op die manier maak je als het ware kunstmatig een afloopdatum aan voor je krediet. Je maakt dus een deadline wel mogelijk waar dat eerst niet mogelijk was. Dit kan zeker de moeite zijn, ondanks het feit dat er soms extra kosten voor in rekening worden gebracht. Een afloopdatum hebben heeft toch een grote waarde. Er wordt nogal eens makkelijk gedaan over een deadline. Toch blijft het zo dat het lastig is om iets te bereiken als je geen vastomlijnd doel voor ogen hebt. Het zeggen is makkelijk, het doen is moeilijk.

Doe jezelf een lol en los je leningen of kredieten zo snel mogelijk af. Dit scheelt op de lange termijn heel wat geld. Daarnaast is financièle onafhankelijkheid, vrij zijn van leningen of financieringen, een goed doel om na te streven. Een doorlopend krediet kan dus tijdelijk een goede oplossing zijn, maar hou het niet te lang aan.

Wil je meer weten over doorlopend krediet of kredietverlening? Kijk dan eens op het Woning Informatie Centrum voor meer info.

1 opmerking:

  1. Het doorlopend krediet is een van de meest voorkomende leenvormen en dat is kennelijk niet voor niks.
    Doorlopend krediet

    BeantwoordenVerwijderen