dinsdag 31 maart 2009

De voortdurende discussie over snel geld lenen

Snel geld lenen wordt steeds populairder in ons land. In de Verenigde Staten zijn er al veel langer mogelijkheden voor snel geld lenen. Hier zijn de \'mini leningen\' de meest voorkomende vormen van snel geld lenen. Minikredieten worden merendeels gebruikt om een onverwacht budgetgat te dichten. Zo\'n probleem kan flink roet in het eten gooien en de mogelijkheid om een klein bedrag snel lenen is dan erg welkom. Natuurlijk is het een goed idee om zelf reserve op te gaan bouwen als je het nu wat breder hebt.

Maar er zijn ook bijzonder veel stemmen tegen de praktijken van snel geld lenen. Veel mensen hebben moeite met de hoge kosten. Door de korte looptijd van deze leningen moeten de kosten snel worden betaald. De rentetarieven lopen al snel torenhoog op als er te laat betaald wordt. Snel geld lenen brengt grotere risico\'s mee en dus hogere kosten, volgens de geldverstrekkers die mogelijkheden bieden voor snel geld lenen. Bij snel geld lenen met een mini lening of minikrediet worden er geen BKR toetsingen gedaan. Hierdoor kunnen ook minder kredietwaardige mensen geld lenen, wat voor een hoger risico zorgt.

Bij andere leningsoorten, zoals een hypotheek, komt wanbetaling veel minder voor. Omdat voor grotere bedragen ook BKR toetsing wordt gedaan komt al snel aan het licht wie in aanmerking komt en wie niet. Door die extra zekerheden die een bank inbouwt is het ook een stuk moeilijker om een hypotheek rond te krijgen als een minikrediet. Naarmate het bedrag hoger wordt, worden de toelatingseisen ook strikter.

Snel lenen is voor praktisch elke persoon wel een mogelijkheid. Het antwoord op de vraag \'is snel geld lenen verantwoord\' is dan ook situatie afhankelijk. Dat alles met mate en beleid gebeurt is het belangrijkst. Bedenk altijd vooraf hoe je jouw mini lening of mini krediet gaat terugbetalen. Bij snel geld lenen brengt te late betaling veel extra kosten met zich mee en dat is zonde .

snel geld lenen is populairder dan ooit. In Nederland zie je ontwikkelingen zoals de mini lening en het minikrediet al snel opkomen. Ontdek of dit ook iets voor jou is door genoeg informatie erover te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten