maandag 30 maart 2009

Lenen is natuurlijk niet gratis

Iedereen begrijpt dat geld lenen extra kosten met zich meebrengt behalve het lening bedrag. Omdat geldverstrekkers en banken bedrijven zijn met mensen in dienst moet er voor hen iets overblijven. Niks raars mee aan de hand. Maar meer betalen als nodig is nou ook weer niet verstandig.

 

Hoe lager de rente die je moet betalen is, hoe meer je bespaart op een nieuwe lening. De rentekosten zijn procentueel verreweg het grootste gedeelte van de leningkosten. Al moet je natuurlijk altijd een beetje kijken naar de afsluitkosten en wat de geldverstrekker je in rekening brengt.

 

Om de rente laag te krijgen moet je ervoor zorgen dat je een schone BKR geschiedenis hebt. De BKR coderingen die je hebt staan zijn één van de eerste dingen die een bank of geldverstrekker bekijkt als ze jouw lening aanvraag beoordelen. Heb je BKR noteringen staan, dan betekent dat over het algemeen dat je een hogere rente zult moeten gaan betalen.

 

Ook moet je een goede vergelijking maken tussen alle geldverstrekkers voor de maximale lening of maximale hypotheek. Je zult soms verbaasd zijn door de verschillen in tarieven. Geldverstrekkers verdringen zich op Internet om je een aanbieding te doen voor een nieuwe lening. Voor elke soort lening die je kunt bedenken, van zakelijke lening tot doorlopend krediet zijn er wel meerdere aanbieders waar je tussen kunt vergelijken.

 

Hou je kredietgeschiedenis dus schoon. Zorg dat je niet te laat betaalt en vermijdt problemen met deurwaarders en dergelijke. Als je niet 100% zeker bent of je een BKR registratie hebt of niet kun je dit het beste even navragen. Een bank of geldverstrekker stelt het op prijs en kan je beter helpen als je zoveel mogelijk gegevens geeft. Om te controleren of je BKR genoteerd bent, ga dit na bij een bank. Alle banken kunnen je hierbij helpen. Je moet even een bezoek brengen aan de bank en aan de balie je BKR rapport opvragen.

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten