zondag 21 juni 2009

Het is best mogelijk om zelf je maandlasten te berekenen

Maandlasten berekenen
Met enig speurwerk zal het ook jou moeten lukken hoe je verstandig je maandlasten kunt berekenen. Hoe in ieder geval het groot aantal aangeboden leningen en krediethypotheken in het oog die ook nog eens verschillend van vorm kunnen zijn. Door goed op te letten en de juiste keuzes te maken kan er geen grote fout gemaakt worden als je maandlasten wil gaan berekenen. Zorg dat je voor het maken van een berekening weet welk bedrag je per maand wilt besteden. Het is een geluk dat je bij het surfen op het net zoveel aanbevelingen kunt tegenkomen met mogelijkheden verschillende maandlasten te berekenen. Je zult tevens rekening moeten houden voor je terugkomende kosten die je maakt voor vrijetijdsbesteding, vakanties, auto, sporten, boot, hobbys of andere persoonlijke uitgaven.

Er zal door jou een hoeveelheid informatie verstrekt dienen te worden om verder mee aan te slag te kunnen. Het zal dan onmogelijk zijn je maandlasten op een correcte manier te berekenen. Als een van de eerste vragen zal je te maken krijgen met de hoogte van het bedrag dat je zou willen lenen. Je dient in ieder geval rekening ermee te houden dat lenen van geld altijd geld kost. Een niet onbelangrijke vraag is wat het bestedingsdoel is van het te lenen geld. Alsdan kan men bekijken voor wat voor een soort krediet men de maandlasten moet gaan berekenen. Zal het moeten gaan om een hypothecaire lening of een persoonlijk krediet of toch een doorlopende financiering.

Daarna zal in de regel de vraag volgen over de hoogte van de inkomsten. Je zult het eigen jaarloon en dat van een partner dienen op te geven. Bestaan de inkomsten uit een vast dienstverband of is er sprake van een tijdelijk contract? Indien je nog studeert of eigen zaak bezit, zijn belangrijke vragen om mogelijke maandlasten goed en correct te berekenen.

Er zal door jou zelf aangegeven dienen te worden wat de wenselijke looptijd van de financiering dient te worden. Het zal duidelijk zijn dat je maandlasten bij en langere looptijd minder kunnen zijn dan bij het berekenen van een kortere looptijd. Na de keuze van rentepercentage en soort van lening zal de vragenlijst afgesloten kunnen worden.

Je kunt nu de maandlasten berekenen van de voor jou gekozen lening. Laat je in ieder geval hierin bijstaan door een erkend hypotheek adviseur.



Meer informatie over maandlasten berekenen. Kijk op de link!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten