woensdag 17 juni 2009

Lage Hypotheek Rente Door Vergelijken

Waar dien je allemaal rekening mee te houden om de laagste hypotheek rente te verkrijgen, die tot de mogelijkheden behoort, kan op diverse manieren nagezocht worden. Indien de hoogte van de aan te vragen hypotheek aanzienlijk lager is dan de waarde van je woning dan is de kans redelijk groot dat je een lagere rente hoeft te betalen dan voor een tophypotheek. Het is wel verstandig te kijken naar de mogelijkheid om Nationale Hypotheek Garantie te kunnen krijgen, dat is de vroegere Gemeente Garantie, zodat je gebruik kunt maken van voordeliger rentetarieven. Bij het enkel kijken naar de laagste hypotheek rente is dan ook zeker een grote factor, de rente vast periode. Ga je kiezen voor een spaarhypotheek, aflosvrije hypotheek, hypotheek met beleggen of nog andere vormen, ook de te kiezen van de vorm voor je hypotheek kan bepalen of je de laagste hypotheek rente kunt krijgen.

In combinatie met de bovenstaande voorbeelden dient ook rekening gehouden te worden met de hoogte van het inkomen en hoe dit inkomen is verworven. Als factor voor het berekenen van een toeslag op de laagste hypotheek rente zal onder andere meegenomen worden of je zelfstandig ondernemer bent of in loondienst maar nog geen vaste aanstelling bezit.

De hoogte van de waarde van je huis kun je nagenoeg afleiden van de WOZ waarde of vanaf een gewaarmerkt rapport van een taxateur. In de regel zal de berekende executiewaarde het uitgangspunt zijn in de verfschillende rentestaffels. Ga je boven de executiewaarde uit met je hypotheek dan komt er een toeslag op de basisrente. Kom je onder de executiewaarde uit dan zijn er fikse rente kortingen op de basis rente te ontvangen. Indien je kunt voldoen aan al de voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie (N.H.G.), zal de extra te betalen afsluitprovisie niet zwaar opwegen tegen het betalen van de lagere hypotheekrente.

Een aanzienlijk op te leveren voordeel is te behalen als zelfstandig ondernemer of als je met een tijdelijke baan zorgt dat je NHG kunt krijgen. Er kunnen dan kortingen verkregen worden op de te betalen rentes in plaats van het opleggen van rente opslagen. Door dit mee te nemen komt de laagste hypotheek rente eerder binnen je bereik.

Een aanslag of rapport van de WOZ waarde is gemakkelijk bij de Gemeente op juistheid na te trekken. Er zijn banken die enkel taxatierapporten accepteren van daarvoor op een lijst voorkomende taxateurs.

Om er zeker van te zijn dat je de laagste hypotheek rente krijgt draait het om hypotheek rentes vergelijken van verschillende offertes. Vraag er minimaal drie aan en zorg dat je goed ingelicht wordt over alle voor- en nadelen, dan weet je zeker dat je de juiste beslissing neemt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten