donderdag 18 juni 2009

Overbruggingskrediet

Je gaat een nieuwe woning kopen en je oude woning is nog niet verkocht. Naast de vreugde die je aan je nieuwe woning wil gaan beleven zal ook het financiële plaatje moeten kloppen. Misschien zul je moeten denken aan het afsluiten van een overbruggingskrediet. Het is maar een vraag of een overbruggingskrediet de meest gepaste vorm van financieren is. Let er in ieder geval goed op dat je uit alle leningsvormen de voor jou juiste keuze maakt. Dan ga je nadenken over waar en bij wie je een overbruggingskrediet kunt gaan afsluiten. Ook van belang is op welke voorwaarden dit soort krediet afgesloten moet gaan worden. Je ze zult minder vaak bij vrienden en kennissen horen praten over een overbruggingskrediet, misschien schamen de mensen zich daarvoor.

Voordat je een nieuwe woning gaat kopen zul je moeten kijken of je huidige woning een overwaarde heeft. Zonder een aanzienlijke overwaarde kun je een overbruggingskrediet uit je hoofd zetten. Je kunt pas doorgaan als je de juiste hoogte van de overwaarde hebt vernomen. Je zult moeten starten met het laten maken van een waardebepaling van jouw bestaand huis. Je zult dit moeten laten uitvoeren door een deskuindig en geschikt persoon. Mocht de waarde van je woning te hoog geschat worden dan is het meestal onoverkomelijk dat je toekomstig tegen problemen gaat aanlopen. Op het moment dat je een reële waarde hebt laten schatten dan dien je daarvan af te trekken het saldo van je lopende hypotheek. De uitkomst hiervan is de overwaarde.

Nu de overwaarde bekend is kun je gaan bekijken wat jouw maximaal te verkrijgen hypotheek is. Indien je de met jouw inkomsten te verkrijgen hypotheek doet optellen bij de overwaarde dan heb je een globale indruk van wat het maximaal te besteden bedrag aan de nieuwe woning is. Hou wel rekening met de fiscale aspecten en de te betalen kosten. Het afsluiten van een overbruggingskrediet zal een aantal te betalen kosten met zich meebrengen. In het overbruggingskrediet zal voldoende ruimte aanwezig moeten zijn om een aantal dubbele lasten te kunnen voldoen.

Dan is het moment gekomen om te gaan bekijken bij welke instelling je eventueel een nieuwe hypotheeklening wil sluiten. Laat dan naast de aan te vragen hypotheek gelijk een offerte uitbrengen voor een overbruggingskrediet. Je kunt stellen dat iedere instantie verschillende regeltjes heeft om tot het verstrekken van een overbruggingskrediet over te gaan. Daardoor kan er een groot verschil ontstaan die van invloed kunnen zijn op de verder te bewandelen weg. Het is dus mogelijk dat je het benodigde overbruggingskrediet bij de ene bank wel kunt krijgen en bij een andere weer juist niet.

Daar het afsluiten van een overbruggingskrediet in de regel niet makkelijk is dien je een goed advies in te winnen. Indien bij alle overwegingen de meest verstandige beslissingen hebt genomen behoef je geen slapeloze nachten te vrezen en kun je met een gerust hart een nieuw huis kopen voordat je bestaand huis is verkocht.

Als je meer over wilt weten over een overbruggingskrediet dan kun je het beste wat inlezen op Internet. Kijk op een paar informatieve sites en ook op sites van aanbieders van hypotheken, dan krijg je een volledig beeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten