vrijdag 19 juni 2009

Voor een nieuw huis een berekening voor maximale hypotheek maken

Er kunnen van die momenten zijn dat je zit te piekeren of je nu wel of geen eigen huis zou willen aanschaffen. Je zou de stap willen maken naar je eerste eigen huis of je bent een nieuwe gezinsplanning aan het maken. Er zal niet genoeg geld op de bank staan waardoor een berekening voor een hypotheek gemaakt moet gaan worden. Hetzelfde zou kunnen spelen als je van woning wil gaan veranderen en op zoek gaat naar een andere woning.

Al snel zal de vraag bij je opkomen wat voor een hypotheek berekening je wilt gaan maken. Je woont nu wel in een piepklein landje doch je zult een groter bedrag nodig hebben dan je kunt krijgen met een microfinanciering. Daar in de regel redelijk grote bedragen nodig zijn om een huis te kopen zul je verschillende berekeningen moeten maken alvorens tot afsluiten van een hypotheek over te gaan.

Zet voor jezelf op wat er zoal nodig is om een goede berekening voor een hypotheek te maken. Om te beginnen zal een indicatie gemaakt moeten worden over de hoogte van het bedrag dat je nodig hebt. Dan zul je moeten laten opstellen een berekening van de maximaal mogelijke hypotheek op jouw salaris. Daarna zul je een berekening moeten maken voor de te betalen afsluitkosten voor deze hypotheek. Dan zal je een berekening moeten laten maken van de te betalen maandlast voor de hypotheek.

Bij het bedrag dat je nodig hebt zul je beginnen met een koopsom die je dient te betalen voor een woning. Tevens zul je rekening dienen te houden met de benodigde financiƫn voor eventueel uit te voeren verbouwingen. Vraag na wat er aan overdrachtsbelasting en kosten aan notaris zijn te betalen evenals eventuele courtage voor de aankoop makelaar.

Ga over jouw jaarsalaris, samen met het salaris van je partner, een berekening maken van een zou compleet mogelijk af te sluiten hypotheek. Zorg dat je op de hoogte bent van alle mogelijke kosten met betrekking tot afsluiten van een hypotheek, te denken aan bankprovisie, taxateur, notaris en zo verder, dan kun je de kosten berekening voor je hypotheek afronden.

Nu je de berekening van de totale hypotheek hebt kun je gaan kijken naar de te betalen maandlasten. Je zult dan zorg moeten dragen een berekening te laten maken voor een hypotheek die voor jou betaalbaar is.



Je maximale hypotheek berekenen is ingewikkelder dan gewoon een formule intikken of een formuliertje invullen op Internet. Lees er meer over op informatie sites die over hypotheken gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten