donderdag 1 oktober 2009

Bereken Hypotheek Op De Juiste Manier

De juiste lasten van een hypotheek bereken je aan de hand van verschillende onderzoeksresultaten.Elke hypotheekafnemer moet voor zichzelf beslissen of de berekening die hij maakt gebaseerd is op maandelijks of over de gehele hypotheek genomen de laagste kosten. Je kunt je afvragen wat je maximale hypotheek eigenlijk is.

Op welke manier maak je een berekening voor je maximale hypotheek met je huidige inkomen als basis? Ook zul je moeten gaan bekijken hoe een berekening van een hypotheek opgebouwd moet worden.Je ontdekt niet welk hypotheekproduct het beste bij je past door alleen te berekenen wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen.Je leert meer over hoe diverse hypotheekvormen zijn opgebouwd als je een vergelijking maakt van verschillende hypotheken.

Na het vergelijken van de rente op de verschillende hypotheken ben je zo ver om naar een volgende fase te gaan.Welke normen gelden voor de acceptatie van de hypotheek moet je meenemen in de berekening van de hypotheek.Je moet weten wat je huis opbrengt om te kunnen bepalen welke verstrekkingnorm voor jou persoonlijk geldt.

Het correcte percentage aan rente vormt de basis voor de lastenberekening voor de hypotheek, die afhangt van de waarde van het koophuis.Daarna bereken je hoeveel hypotheek je maximaal aflossingsvrij zou kunnen afsluiten.Het aangaan van bepaalde verzekeringen is bij het hypotheekgedeelte dat aflossingsvrij afgesloten wordt niet verplicht. Het percentage rente dat op jou van toepassing is is een hulpmiddel om uit te rekenen wat de lasten zijn van het aflossingsvrije gedeelte.

Doorgaans geldt dat een aflossingsvrije hypotheek bestaat uit 75 tot 90% van de executiewaarde van het koophuis. Uiteraard moet je ook bij deze norm rekening houden met uitzonderingen en voorwaarden die kunnen verschillen per aanbieder.Voor het deel van een hypotheek waarvoor geen aflossingvrij deel gekozen kan worden zal naar een andere vorm gezocht dienen te worden.

De verplichtingen die verbonden zijn aan een tophypotheek kunnen goed berekend worden als uitgegaan wordt van 125% van de executiewaarde. Als je weet wat voor een bedrag je op de hypotheek dient af te lossen, al dan niet via spaarproducten of spaarverzekeringen, bereken je hiervoor de maandelijkse verplichte bijdragen of periodiek te betalen premies.Je loopt grote kans dat je niet de juiste hypotheektarieven in je berekening opneemt en zo op onrealistische lasten uitkomt. Als je weet wat een deskundig adviseur op het gebied van hypotheken je kost, kun je bepalen of het loont de hypotheekberekening door hem of haar uit te laten voeren.

Ben je geinteresseerd in hypotheek berekenen, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten