maandag 12 oktober 2009

Makkelijk Je Hypotheek Uitrekenen

Het uitrekenen van een hypotheek is een nogal ruim gesteld gegeven waarmee je nog niet gelijk hoeft te weten wat men hiermee bedoelt te zeggen. Ga in eerste instantie bij jezelf te rade over wat je nu precies wilt gaan uitrekenen van een mogelijk af te sluiten hypotheek. Er zijn meerdere mogelijkheden om de maandelijkse lasten voor een hypotheek te kunnen uitrekenen. Mogelijk zou je een maximaal haalbare hypotheek willen uitrekenen.

Een hypotheek uitrekenen is een veel te algemene vraag, die je veel duidelijker zult moeten formuleren. Wat je precies van een hypotheek wenst te laten uitrekenen zul je in een vooraf te formuleren vraag op en goede manier te formuleren. Gaat het alleen om het uitrekenen van de te betalen maandrente of gaat het om het uitrekenen van de totale maandlasten van een hypotheek.

ook zul je met een aantal zaken van doen gaan krijgen zodra je de lasten van een hypotheek gaat laten uitrekenen. Stel in eerste instantie vast hoeveel hypotheek je moet hebben om daarna met het uitrekenen van je maandlast te beginnen. De aan een hypotheek te betalen rente is meestal een van de grotere bedragen, die je dus goed moet laten uitrekenen. Als je weet welk rentepercentage geldig is voor je hypotheek dan kun je de maandelijkse lasten uitrekenen. Bij het maandelijks te betalen rentebedrag zul je de af te lossen bedragen dienen op te tellen, je bent dan op weg naar het totaal bedrag. Daarnaast zul je ook te maken krijgen met premies voor af te sluiten verzekeringen bij je hypotheek, die zul je ook moeten laten uitrekenen. Tel de verschillende uitkomsten bij elkaar op en reken je hypotheek uit met de bruto maandlast. Stap dan bij je fiscaal adviseur naar binnen om het fiscale voordeel te laten uitrekenen, breng het door hem berekende bedrag in mindering op de bruto berekende maandlast, met de uitkomst kom je achter de netto maandlast voor jouw hypotheek.

Er zijn ook mogelijkheden om de hoogte van een maximale hypotheek te laten uitrekenen. Voor het uitrekenen van jouw maximale hypotheek mogelijkheden doe je er verstandig aan je bij een hypotheek adviseur daarin bij te laten staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten