donderdag 1 oktober 2009

Gegevens voor hypotheekofferte

De persoonlijke gegevens die aangeleverd dienen te worden, alvorens een hypotheek offerte te verkrijgen, zullen dan samen met een kopie van een geldig identificatiebewijs ingezonden dienen te worden.Bij de afgifte van een kopie identificatie dient naast het plaatsen van een handtekening en de datering vaak ook nog met de hand een bijschrift geplaatst te worden.Om fraude bij het verstrekken van een hypotheek tegen te gaan en de consument te beschermen tegen fraude, is deze vorm van identificatie een standaard onderdeel van de procedure voor een aanvraag van een hypotheekofferte.

Voeg ook je vorige adres toe bij de offerteaanvraag wanneer de verhuizing kort geleden heeft plaatsgevonden.Het is ook van belang dat in een aanvraag voor offerte informatie over werk, wanneer het gaat om een dienstverband, genoemd worden. De bank of hypotheekverlener zal aangeven hoe de werkgeversverklaring eruit moet zien die je middels je baas moet overleggen.

Wanneer je een contract voor bepaalde tijd heb, kan het zijn dat een intentieverklaring van de zijde van je baas nodig is. De hypotheek in kwestie en de daarmee verbonden rente volgens de acceptatievoorwaarden kan be�nvloed worden door de intentieverklaring.

Offertes voor hypotheken met intentieverklaringen

Het is van belang bij een adviseur na te gaan wat er met de hypotheekofferte gebeurt als er een intentieverklaring bij komt kijken. Mocht het zo zijn dat de werkgever niet bereid is tot het uitgeven van een intentieverklaring, dan zijn de kansen op een hypotheekofferte voor een bepaalde hypotheek nog niet noodzakelijkerwijs bekeken. Wanneer er een situatie is waarin sprake is van een contract voor bepaalde tijd en de hypotheekafnemer geen intentieverklaring kan overleggen bij de verklaring van zijn of haar werkgever, wordt er gekeken naar het inkomen van de voorgaande drie jaar.

Zelfs NHG bij de lening is in dergelijke hypotheekoffertes nog een optie. In de verklaring die je van je werkgever ontvangt moet tevens terug te vinden wat je totale salaris precies is. Voor het verkrijgen van een offerte zal een geldverstrekker het inkomen gaan toetsen om te bekijken of dat voldoende is om de gevraagde hypotheek te offreren.

Wanneer de offerte voor de hypotheek afgegeven wordt, is deze inkomenscheck dus een belangrijk aspect wanneer het gaat om hoe hoog de lening kan zijn.Naast genoemde zaken bestaat een werkgeversverklaring nog uit een gedeelte waarin jouw baas moet aangeven of je een lening bij hem bent aangegaan. Wanneer er inderdaad sprake is van een werkgever als leningverstrekker, moet ingevuld worden hoe lang de lening loopt, wat de kosten ervan zijn en natuurlijk hoe hoog het bedrag is.

Of deze leenlasten voldoen aan de inkomenseisen moet dan blijken en anders kan het zijn dat de hoofdsom van de hypotheek aangepast dient te worden.

Ben je geinteresseerd in hypotheek offertes, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten