woensdag 21 oktober 2009

Hypotheek Uitrekenen Voor Beginners

Als je aangeeft een hypotheek te willen uitrekenen ben je onduidelijk, omdat dit een erg algemene aanduiding is waarvan niemand hoeft te begrijpen wat je bedoeling nu juist is. De vraag is dan wat wil je uitrekenen van een hypotheek. Er zijn meerdere mogelijkheden om de maandelijkse lasten voor een hypotheek te kunnen uitrekenen. Ook zijn er verschillende manieren om de maximale hypotheek te laten uitrekenen.

Een hypotheek uitrekenen is een veel te algemene vraag, die je veel duidelijker zult moeten formuleren. Al gelijk bij het formuleren van je te stellen vragen is het van belang op een duidelijke formulering te geven van hetgeen jij van een hypotheek gaat laten uitrekenen. Het zou enkel kunnen gaan om de renteberekening of om het totaal aan te betalen hypotheek lasten.

Bij het laten uitrekenen van je hypotheek lasten heb je ook met een aantal verschillende zaken van doen. Uitgaande van de uit te rekenen hypotheek lasten per maand zul je eerst de hoofdsom van de hypotheek moeten weten. De aan een hypotheek te betalen rente is meestal een van de grotere bedragen, die je dus goed moet laten uitrekenen. Je kunt een begin maken met het uitrekenen van de last voor je hypotheek op het moment dat je weet hoeveel procent rente zult moeten gaan betalen. Je zult naast de maandlasten voor de te betalen rente de aflossingen moeten meetellen, waardoor je weer en stukje verder komt in het totale plaatje. In veel gevallen kun je ook te maken krijgen met verplichtingen tot het afsluiten van verzekeringspolissen bij een hypotheek, de verschuldigde premies zul je ook vooraf laten uitrekenen . Nadat je al die bedragen hebt laten uitrekenen en laat optellen is het uitrekenen van een hypotheek een fluitje van een cent. Stap dan bij je fiscaal adviseur naar binnen om het fiscale voordeel te laten uitrekenen, breng het door hem berekende bedrag in mindering op de bruto berekende maandlast, met de uitkomst kom je achter de netto maandlast voor jouw hypotheek.

Het zou ook wenselijk kunnen zijn om eens te laten uitrekenen wat jouw maximale mogelijkheden zijn om aan hypotheek te kunnen lenen. Je kunt ook het uitrekenen van een maximale hypotheek in handen geven van een erkend hypotheek adviseur.

Ben je geinteresseerd in reken hypotheek uit, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten