vrijdag 23 oktober 2009

Geld Lenen Zonder Toetsing Bij Het BKR

Wie de nieuws actualiteiten op tv volgt zal merken dat geld lenen zonder BKR toetsing steeds meer taboe wordt. Politieke partijen vallen in rustige tijden vaak over elkaar heen om een vermanende vinger op te steken richting geldverstrekkers. Dit gaat voorral om de financiƫle verstrekkers die hier hun specialisme hier in gemaakt hebben. Ze vinden dat er veel te hoge rentes worden gerekend en dat de mensen veel te makkelijk een lening zonder BKT toetsing kunnen krijgen. Geld lenen zonder BKR toetsing is dan ook een dankbaar onderwerp om de held uit te hangen. Er is gewoon heel veel behoefte naar dit soort leningen, dus is het heel moeilijk om deze markt in te dammen.

De behoefte is er, dus de markt is er. Het is zeer moeilijk om deze markt uit te roeien omdat deze spelers in de markt altijd naar manieren zullen zoeken of om nieuwe regels zullen omzeilen omdat er nu eenmaal veel geld mee valt te verdienen. Het heeft geen zin om geld lenen zonder bkr toetsing te veroordelen. Als je de mensen tegen zichzelf wilt beschermen, vertel ze dan waarom het geen goed idee is. Als je ze probeert te dwingen om het niet te doen, dan komen er toch nieuwe kansen om het te doen. Als de minilening wordt afgeschaft, dan gaan mensen op zoek naar particuliere geldverstrekkers. Als die gereguleerd worden gaan ze bezittingen verpanden bij een pandjeshuis. En als dit weer gaan verbieden dan komt er weer ergens een vervanger op de hoek kijken.

In plaats van mogelijkheden tot BKR leningen te beperken zou het verstandig zijn om de markt enigszins te reguleren, maar nooit teveel. Het is een goedplan om woekerrentes te verbieden als de regering maar niet gaat bemoeien hoeveel de rente tarieven moeten zijn.

Een reguliere lening verstrekken aan iemand zonder BKR vermelding is totaal andere casus als iemand met wel een codering. Door een verscheidenheid aan situaties kan een overheid zich het beste niet mee bemoeien omdat dit niet hun specialisme is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten