woensdag 7 oktober 2009

De Maximale Hypotheek Rondkrijgen

Het onderwerp van een maximale hypotheek laat heel wat belletjes rinkelen. Een correcte berekening gaat altijd vooraf aan een maximale hypotheek. Hoe men het precies doet blijft nog weleens onduidelijk. Je maximale hypotheek heeft uiteraard heel wat te maken met je inkomen. Je kunt ook proberen om uit te rekenen wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen door te kijken naar het eventuele onderpand van de hypotheek. Dan heb je weer afzonderlijke berekeningen waar je een maximale hypotheek mee kunt berekenen indien je een BKR vermelding hebt. Heb je een BKR codering dan wordt je maximale hypotheek weer een stuk lager. Wanneer je een BKR codering hebt is de kans zelfs groot dat je een stuk eigen geld zal moeten meebrengen.

Een berekening die heel vaak wordt gebruikt voor het bepalen van de maximaal mogelijke hypotheek is de NHG berekening. Om voor NHG in aanmerking te komen op een maximale hypotheek dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. De NHG eisen zijn bijzonder helder en hoewel ze soms streng zijn heb je er wel voordeel van als je wordt toegelaten. De maximaal mogelijke hypotheek is ook nog afhankelijk van het geldende rentepercentage voor hypothecaire leningen op dat moment. De rente is over het algemeen gunstiger op het moment dat je geen tophypotheek nodig hebt.

Als je overweegt de maximale hypotheek te nemen en over te sluiten dan moet je letten op bijkomende kosten. Op het moment dat je gaat informeren bij je huidige bank wat jouw maximale hypotheek zou kunnen zijn als je wilt oversluiten met je nieuwe situatie, dan hoef je niet verbaasd te zijn als jou een hogere rente dan nieuwe klanten in rekening wordt gebracht. Afhankelijk van welke hypotheekvorm je kiest verschilt de maximale hypotheek ook nog die je kunt krijgen. Daar er veel verschillende hypotheekvormen zijn is op evenveel verschillende uitkomsten voor een maximale hypotheek uit te komen.

Je Maximale Hypotheek Uitrekenen

Het blijkt in de regel dat het uitrekenen van een maximale hypotheek complexer is als in eerste instantie werd gedacht. Het probleem is niet dat er niet genoeg aanbiedingen of aanbieders zijn. Het probleem is dat je moeite hebt om het allemaal te beoordelen. Je wil uiteindelijk natuurlijk wel weten waar je aan toe bent als je de maximale hypotheek gaat berekenen. Door de vele verschillende tarieven is het moeilijk de juiste berekening voor jouw maximale hypotheek te gaan vinden.

Het uitrekenen van een maximale hypotheek is ook vaak moeilijk omdat niet duidelijk is welke normen men hanteert voor de inkomenstoets. Daar de banken verschillende inkomensnormen hanteren is het vergelijken van een maximale hypotheek extra moeilijk. En ten langen leste is het ook nog eens zo dat sommige arbeidsovereenkomsten niet worden geaccepteerd, zodat je nog geen betrouwbare berekening krijgt.

Bij veel instanties kun je een maximale hypotheek uitrekenen tegen een vaste lage rente. Ze zijn hun concurrenten dan te slim af, want ze gebruiken een lage rente waarmee ze meer hypotheek kunnen rondkrijgen. Het is wel een zaak om goed op te letten hoe dit nu allemaal werkt. Wanneer er een korte termijn rente wordt gehanteerd valt het vaak tegen als men daarna overschakelt op een langere, meer redelijke termijn. Toetsrente is dus belangrijk.

Op het moment dat je Internet gebruikt voor een maximale hypotheek berekening dan is het al snel duidelijk dat je alleen maar tegen lage rentes kunt berekenen. Voor een maximale hypotheek uit te rekenen is het toetsingspercentage dan ook van groter belang dan de berekening op de laagste rentestanden. Ook houden de programma�s om de maximale hypotheek te berekenen geen rekening met bepaalde rentetoeslagen, bijvoorbeeld voor het hebben van een BKR vermelding. Ook hier zal dan de teleurstelling na het uitrekenen van een maximale hypotheek groot kunnen zijn op het moment dat je een offerte onder ogen gaat krijgen.

Waar je de maximale hypotheek kunt berekenen

De maximale hypotheek kun je uitrekenen op veel internet sites. Banken geven je met alle plezier de kans om een berekening van de maximale hypotheek te maken voor jouw situatie. Ook zijn er verschrikkelijk veel aanbieders die je aantrekkelijke manieren geven om je maximale hypotheek uit te rekenen. Soms zijn de mogelijkheden om een maximale hypotheek te berekenen niet betrouwbaar. Bij diverse consumenten organisaties zijn rekenmodules te verkrijgen om een verantwoorde maximale hypotheek uit te rekenen.

Je maximale hypotheek kan ook berekend worden door een erkend hypotheek adviseur. De erkende hypotheek adviseurs zijn ook op internet terug te vinden. Veel banken verwijzen inmiddels op het internet naar hun adviseurs om de berekende maximale hypotheek door te laten lopen.

Inmiddels is de hypotheekmarkt zo ingewikkeld dat het niet of nauwelijks mogelijk is om een maximale hypotheek berekening op eigen houtje te maken. Vraag eens bij je vrienden of kennissen na bij wie zij goede ervaringen hebben opgedaan met het afsluiten van, al dan niet, een maximale hypotheek. Je zult zien dat je vrienden en kennissen je naar verschillende aanbieders zullen brengen die je graag helpen met het berekenen van de maximaal verantwoorde hypotheek.

In je eigen belang zal men wijzen op verschillende valkuilen die je kunt tegen komen bij het uitrekenen van een maximale hypotheek. Het moment dat je te maken krijgt met de expertise van professionele adviseurs zul je merken dat het fijn is om te spreken met iemand die er daadwerkelijk verstand van heeft. Uiteraard kun je ook bij de huisbankier binnen lopen om te vragen je te helpen bij het uitrekenen van je maximale hypotheek. Ook verzekeringsagenten kunnen je van dienst zijn op dit gebied omdat zij hun dienstverlening vaak hebben uitgebreid richting dit vakgebied.

Zo Bereken Je Jouw Maximale Hypotheek

Afhankelijk van welk soort maximale hypotheek je zou willen uitrekenen dien je een aantal zaken voor jezelf op een rijtje te zetten. Ga je het puur op inkomen baseren? Wellicht is het een idee om de maximale hypotheek te laten berekenen die je op jouw woning van nu zou kunnen afsluiten. Enige verzamelwoede is nu eenmaal nodig als je wilt weten wat je maximale hypotheek is. De goede papieren bij elkaar hebben is cruciaal.

De soort arbeidsovereenkomst die jij hebt (of die je partner heeft) kan ook een grote invloed hebben op je maximale hypotheek mogelijkheden. Ben je zelfstandig ondernemer dan zul je voor een maximale hypotheek berekening over de afgelopen drie jaren de jaarstukken dienen te overleggen. Je moet ook weten wat je huis waard is. Afhankelijk van de executiewaarde kan de maximale hypotheek uitgerekend gaan worden.

Wil je alvast een vuistregel voor je maximale hypotheek, dan is het zaak om uit te gaan van je vaste bruto jaar inkomen. In de module die je gebruikt voor je maximale hypotheek berekening moet je jouw jaarinkomen ingeven plus het vaste rentepercentage. Je krijgt dan een overzichtje van jouw maximale hypotheek en wat het je gaat kosten, uitgaande van de gekozen toetsrente. Pas op, je bent dan alleen met inkomen aan het rekenen. Daarnaast zul je de lopende lasten moeten opgeven op te zien wat jouw maximale hypotheek kan zijn.

Als je nu een aantal verplichtingen hebt lopen, zoals financieringen of kredieten, dan heeft dat een flinke invloed op de maandlasten die je kunt dragen. Iets anders dat nog een factor genoemd moet worden zijn je alimentatie verplichtingen. De uitkomst die eruit wordt gekregen bij een maximale hypotheek berekening moet je dan gebruiken om verder te gaan. Bij het verder gaan met je maximale berekening voor een te verkrijgen hypotheek zul je nu de waarde van de woning moeten ingeven. Zodra je executiewaarde weet is het een stuk makkelijker om te zien welke koopsom je kunt krijgen.

Maximale hypotheek op inkomen

Om de maximale hypotheek op je inkomen te berekenen zul je een aantal zaken dienen te weten. Het verschil tussen iemand in loondienst en een ondernemer is groot. Een uitkering heeft ook invloed op het totale bedrag dat je zult kunnen lenen. Het wordt dan ook lastiger om een goede, solide berekening te maken voor iemand die zelfstandig is en de maximale hypotheek wilt krijgen. Ben je zelfstandig ondernemer dan moet je voor jouw berekening uitgaan van het inkomen dat je hebt gegenereerd in drie jaar.

Voor het overige dient een zelfstandige voor het verkrijgen van een maximale hypotheek te voldoen aan een aantal van dezelfde spelregels als iemand die inkomen uit loondienst heeft. Wanneer je een vast dienstverband hebt dan wordt de berekening over bruto jaar salaris genomen. Als mensen een tijdelijk dienstverband hebben wordt de situatie er wat anders op. Op dat moment moet er namelijk een intentieverklaring worden gemaakt zodat de standaarden gelijk zijn aan iemand met een vast dienstverband. Wat je bij moet tellen bij het vaste periodieke inkomen zijn de onregelmatigheidstoeslag en vakantiegeld. Wat ook weleens voorkomt is dat over langere periode bonussen en overwerk kan worden meegeteld. Het moet wel vast zijn en niet een keer in de honderd jaar dat je een bepaalde bonus krijgt.

Als je een uitkering hebt dan gelden er weer hele andere regels. Niet iedere vorm van uitkering mag worden meegewogen bij het uitrekenen van een maximale hypotheek. Als je zeker wilt weten of je een uitkering mee kunt tellen bij een maximale hypotheek, dan kun je dat vaker navragen bij je uitkeringsinstantie. Als je kijkt naar een arbeidsongeschiktheid of een pensioen, dan weet je dat die dingen over het algemeen kunnen worden meegeteld. Het mag duidelijk zijn dat uit hoofde van de zorgplicht bijzondere aandacht zal worden geschonken als men een maximale hypotheek wenst aan te vragen met een uitkering.

Soorten Rente Berekeningen Voor Maximale Hypotheek

De rente kan flink verschillen als je de maximale hypotheek wilt krijgen. Er zijn rentetabellen die voor een maximale hypotheek worden gebruikt en misleidend kunnen zijn. Enige scepsis is op zijn plaats als je gaat kijken naar het berekenen van de maximale hypotheek en de tabellen die er mee gepaard gaan. De toetsrente voor een hypotheek kan vaak anders zijn dan de rente welke op de maximale hypotheek van toepassing is.

Ga er eens vanuit dat je gaat rekenen met de rente die normaal is bij een NHG hypotheek, maar dat je in een situatie zit waarbij het eigenlijk niet mogelijk is om een hypotheek met NHG te krijgen. Het verschil in rente kan dan oplopen tot wel 0,8% en nog meer voor dezelfde hypotheek zonder NHG. Het maximaal mogelijke bedrag aan hypotheek kan door dit rente verschil weleens lager uitvallen. Een berekening met NHG spat dan ook al snel uit elkaar als je er eens goed naar gaat kijken. Zo zie je in veel berekeningen voor een maximale hypotheek lage rentepercentages staan. Wil je een langere rentevast periode dan zal de rente ook weer hoger gaan uitkomen en zal de maximale hypotheek wederom niet haalbaar blijken te zijn.

Wat ook ontzettend vaak voorkomt is dat de rente alleen van toepassing is als de hypotheek ruim minder is als het onderpand. Als je een tophypotheek nodig hebt dan kom je op die manier dus niet aan je maximale hypotheek. De maximale hypotheek valt lager uit op het moment dat de rente op tophypotheken hoger staat. Ook zijn er nog een hoop verschillende berekeningen mgoelijk om de maximale hypotheek goed uit te rekenen. Wanneer je de rente vooraf gaat betalen, of achteraf, ontstaan er ook weer verschillen in hypotheekrente.

Hypotheek Soorten

Je maximale hypotheek is ook sterk afhankelijk van de soort hypotheek die je kiest. De makkelijkste variant is uiteraard een aflossingsvrije hypotheek, waarbij je alleen rente hoeft te betalen. Als je een hypotheek op annuiteit hebt gebaseerd, dan staat het bedrag dat je aan maximale hypotheek kunt krijgen weer gelijk aan de maximale maandelijkse aflossingen. Wat je hier ook in moet meenemen is het rentepercentage dat geld voor de periode die jij kiest als rentevastperiode. Een variant die veel mensen kennen is de traditionele leven hypotheek die vereist dat je een verzekering ernaast neemt.

De traditionele leven hypotheek zal in veel gevallen op een lagere maximale hypotheek verstrekking gaan uitkomen. Als je genoeg inkomen hebt en de nieuwe hypotheek alleen wil hebben voor een huis, dan zijn er meer mogelijkheden. Wat een groot voordeel is bij een levenhypotheek is dat je bij overlijden geen problemen zult hebben met het betalen van de hypotheeklasten, omdat er meteen zal worden afgelost. Een traditionele levenhypotheek geeft geen rendement op een belegging, maar een bepaalde uitkering die dient als aflossingsgarantie. Maximale Hypotheek Krijgen

Het onderwerp van een maximale hypotheek laat heel wat belletjes rinkelen. Een correcte berekening gaat altijd vooraf aan een maximale hypotheek. Hoe men het precies doet blijft nog weleens onduidelijk. Zo kun je een maximale hypotheek laten berekenen op basis van je inkomen. De maximale hypotheek hangt echter ook af van het onderpand dat je er tegenover kunt zetten. Dan heb je weer afzonderlijke berekeningen waar je een maximale hypotheek mee kunt berekenen indien je een BKR vermelding hebt. Heb je een BKR codering dan wordt je maximale hypotheek weer een stuk lager. Wanneer je een BKR codering hebt is de kans zelfs groot dat je een stuk eigen geld zal moeten meebrengen.

De meest gebruikte berekening voor het bepalen van een hypotheek en de maximale mogelijkheden is de NHG formule. Er moet wel aan een paar voorwaarden worden voldaan om NHG te kunnen krijgen. De voorwaarden welke gelden voor NHG zijn duidelijk omschreven en enkel als je overal aan voldoet kun je in aanmerking komen voor een maximale hypotheek. De maximaal mogelijke hypotheek is ook nog afhankelijk van het geldende rentepercentage voor hypothecaire leningen op dat moment. Indien je geen maximale hypotheek nodig hebt dan gelden in de regel extra gunstige rentetarieven.

Als je overweegt de maximale hypotheek te nemen en over te sluiten dan moet je letten op bijkomende kosten. Ga je bijvoorbeeld bij je bank vragen wat op dit moment je maximale hypotheek is als je wilt oversluiten, dan moet je niet verbaasd zijn als ze een relatief hoge rente rekenen. Zelfs nog hoger voor nieuwe klanten. Het hangt er vanaf welke hypotheekvorm je kiest, want zelfs dat heeft invloed op je maximale hypotheek! Omdat er zo verschrikkelijk veel dingen meespelen als je de maximale hypotheek gaat uitrekenen is het dan ook niet makkelijk om de maximale hypotheek te krijgen.

Maximale hypotheek uitrekenen

Het is een stuk moeilijker als de meeste mensen denken om een maximale hypotheek uit te rekenen. Er zijn aanbiedingen genoeg, dat is niet het probleem. Maar het probleem is dat je niet weet hoe je dat kunt beoordelen. Als je eenmaal aan de slag gaat om jouw maximale hypotheek te gaan berekenen dan wil je aan het einde wel weten waar je aan toe bent. Door de vele verschillende tarieven is het moeilijk de juiste berekening voor jouw maximale hypotheek te gaan vinden.

Een maximale hypotheek berekenen is bepaald niet makkelijk omdat het voor consumenten niet duidelijk is wat voor normen er worden gebruikt. Daar de banken verschillende inkomensnormen hanteren is het vergelijken van een maximale hypotheek extra moeilijk. En ten langen leste is het ook nog eens zo dat sommige arbeidsovereenkomsten niet worden geaccepteerd, zodat je nog geen betrouwbare berekening krijgt.

Er zijn heel wat geldverstrekkers, bijna allemaal eigenlijk, die de maximale hypotheek uitrekenen met behulp van een vaste lage rente in de formule. Doordat ze die lage rente aanhouden kunnen ze meer verstrekken aan hypotheek dan concurrentie. Let wel goed op als je dit ziet gebeuren. Als men de maximale hypotheek hoeft uitgerekend tegen een laag rentetarief dat enkel gelding is voor kortlopende rente, zal bij een langere rente vast periode de uitkomst weer kunnen gaan tegen vallen. Toetsrente is dus belangrijk.

Ga je online je maximale hypotheek berekenen, dan zi je al snel dat je daar vaak alleen tegen lage rentes kunt berekenen. Voor een maximale hypotheek uit te rekenen is het toetsingspercentage dan ook van groter belang dan de berekening op de laagste rentestanden. Wat er ook niet mee wordt gerekend als je online je maximale hypotheek gaat uitrekenen, zijn de toeslagen die je zou moeten betalen als je bijvoorbeeld BKR genoteerd bent. Als je dan erachter komt dat je lang niet zoveel kunt lenen als je dacht is de teleurstelling des te groter.

Berekening Plaatsen Voor Maximale Hypotheek

Er zijn ruim genoeg Internet sites waar je de maximale hypotheek kunt berekenen. Je kunt bij verschillende banken gebruik maken van hun rekenmodel om een maximale hypotheek uit te rekenen. Daarnaast kom je veel hypotheek aanbieders tegen waar zeer aantrekkelijke manieren zijn te vinden voor het uitrekenen van een maximale hypotheek. Maar de rekenmodules zijn altijd even betrouwbaar. Daarom spannen een aantal consumenten organisaties zich nu in om een verantwoorde hypotheek berekening samen te stellen voor consumenten.

Je maximale hypotheek kan ook berekend worden door een erkend hypotheek adviseur. Erkend Hypotheek Adviseurs zijn ook online te vinden. Veel banken verwijzen inmiddels op het internet naar hun adviseurs om de berekende maximale hypotheek door te laten lopen.

Bij het afsluiten van een maximale hypotheek krijg je vaak te maken met complexe producten, aardoor je de maximale hypotheek zelf nagenoeg niet kunt maken. Vraag eens bij je vrienden of kennissen na bij wie zij goede ervaringen hebben opgedaan met het afsluiten van, al dan niet, een maximale hypotheek. Je zult zien dat je vrienden en kennissen je naar verschillende aanbieders zullen brengen die je graag helpen met het berekenen van de maximaal verantwoorde hypotheek.

Adviseurs zullen je vooraf altijd vertellen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn van een maximale hypotheek berekening. Zodra je met de expertise van een professionele adviseur in aanraking komt zul je waarderen op welke manier hij de maximale hypotheek voor jou doet berekenen. Je eigen bank kan jou hier natuurlijk ook mee helpen. Ook verzekeringsagenten kunnen je van dienst zijn op dit gebied omdat zij hun dienstverlening vaak hebben uitgebreid richting dit vakgebied.

Misschien wil je meer hierover weten. Als dat zo is en je hebt interesse in maximale hypotheek uitrekenen, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten