dinsdag 25 augustus 2009

BKR Afwijzingen

Het is echter niet helemaal zo eenvoudig om te kijken of iemand wel of niet een schone BKR lei heeft. Want er zijn heel wat situaties te bedenken waarbij iemand niet helemaal een schone BKR geschiedenis heeft, maar toch wel in aanmerking kan komen. Natrekken van een BKR is natuurlijk een verstandige zet van banken, maar dat is niet de enige reden. De banken en overige geldverstrekkers laten niet enkel in hun eigen belang het BKR toetsen maar ook in het belang van jou bij het aanvragen van een hypotheek. Informatie die uit BKR rolt kan dienen voor het vervullen van de zorgplicht waaraan financieel dienstverleners zijn gebonden in het kader van de regels van het AFM. De zorgplicht voorkomt dat er leningen worden verstrekt aan mensen die er net wel of net niet voor in aanmerking komen en geeft de zekerheid van een verantwoord advies.

Als alle verplichtingen altijd netjes worden nagekomen zal de hypotheek worden verstrekt op basis van inkomen. Als de toets uitwijst dat de verplichtingen in BKR kunnen worden ingelost, dan is het ook geen probleem om de hypotheek te verstrekken. Dat is ook van toepassing bij het aanvragen van een nieuwe lening, kunnen de lasten van de reeds BKR geregistreerde leningen voldaan worden naast de nieuw af te sluiten kredieten, is de vermelding in het BKR geen probleem. Als je BKR coderingen hebt staan zou je sowieso al bij veel banken en geldverstrekkers worden afgewezen voor een hypotheek aanvraag. In een dergelijke situatie is het dan ook verstandig om een aanvraag in te dienen bij een instantie of een geldverstrekker die gespecialiseerd is in leningen en hypotheken met BKR.

Als dan alsnog een hypotheek of lening verstrekt gaat worden dan zullen de voorwaarden verzwaard kunnen zijn door de lopende BKR registratie. Hoe zwaarder de BKR registratie is des te moeilijker zal het zijn een hypotheek of lening af te sluiten. Het is een zaak om te proberen niet met je aanvraag voor hypotheek of lening te laten leuren door de aanvragen bij meerdere instanties tegelijk in te dienen. Je kunt het beste eerst een tussenpersoon vragen of er mogelijkheden zijn ter verstrekking van een hypotheek met BKR.

Alle hypotheek aanvragen en leningen worden bij BKR geregistreerd, niet alleen de definitieve contracten. Voor een bank is het dus heel makkelijk om te zien of er al meerdere aanvragen zijn binnengekomen voor een bepaalde kredietnemer. Wanneer jij dus opnieuw en opnieuw een hypotheek aanvraagt zullen die mensen zich toch weleens vaker gaan bedenken en hun twijfels krijgen over de reden dat je aan het aanvragen bent. Wat zij zich direct afvragen is waarom andere instanties je aanvraag direct hebben afgewezen bij het BKR en geen hypotheek aan jou hebben verstrekt.

Meer weten over hypotheek zonder BKR toetsing, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten