dinsdag 25 augustus 2009

Een BKR hypotheek aflossen

Wanneer er leningen met een BKR registratie staan dan zullen die voor je hypotheek verstrekking dienen te worden ingelost. Wat een acceptant allereerst zal moeten doen bij een geldverstrekker is het toetsen van jouw gegeven bij BKR. Een van de dingen die je eigenlijk zou moeten doen voor een hypotheek aanvraag is een BKR rapport opvragen waarin je kunt zien hoe je er voor staat. Met dit rapport kun je dan kijken of er eventuele foute vermeldingen zijn geregistreerd van leningen die eerder zijn afgesloten of hypotheken die er in het verleden zijn geweest. Indien dan mocht blijken dat op het van het BKR ontvangen overzicht verkeerde registraties zijn opgenomen dan heb je de gelegenheid om bij de betreffende bank of andere financi�le instelling te verzoeken om jou verdere informatie hierover te verstrekken.

Het kan zelfs zijn dat je na alle informatie te hebben ontvangen plotseling ziet dat er een verplichting bij zit die je zelf helemaal was vergeten. Wat je dan moet doen is met de bank contact opnemen om meteen te zien wat er nog terugbetaald moetn worden om het helemaal afgerond te krijgen. Nadat je dan een schone lei hebt gemaakt zullen de banken zorg gaan dragen voor de correctie van de registratie voor de afgesloten hypotheek of lening bij het BKR. Zorg er trouwens wel voor dat je vraagt om een schriftelijke bevestiging dat je jouw BKR notering hebt voldaan, zodat je het in elk geval op papier hebt. Heb je die bevestiging ontvangen, geef dan nog eens een tientje uit om een nieuw BKR overzicht op te vragen zodat je erachter kunt komen of de status nu wel helemaal in orde is.

Weet je zeker dat je BKR rapport up to date is, dan is het tijd om naar een bank te stappen om je hypotheek aanvraag in te dienen. Op het overzicht dat het BKR je heeft toegezonden staan dan alle gegevens over het verloop van afgesloten contracten over de laatste vijf jaren. Indien er negatieve coderingen zijn geregistreerd in de afgelopen vijf jaren dan is, afhankelijk van het soort codering, het aanvragen van een nieuwe hypotheek of lening misschien toch weer moeilijk. Wanneer je BKR coderingen al een stukje ouder zijn kan het een verstandige zet zijn om te wachten tot de vijf jaar om zijn waarbij je coderingen vervallen.

Je dient dan ook te wachten met het aanvragen van een hypotheek of lening tot na deze verloop datum. Ook na het verlopen is het verstandig zelf wederom jouw hypotheek en krediet registraties bij het BKR op te vragen. Maak dus niet de vergissing om je BKR registraties te ontdekken wanneer je wordt afgewezen. Wanneer je eerst bent afgewezen, dan je BKR schoon krijgt en daarna weer aanvraagt sta je er al beter voor, maar je kunt nog steeds worden afgewezen doordat je aanvankelijk een uitglijder hebt gemaakt.

Ben je geinteresseerd in hypotheek ondanks bkr, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten