donderdag 27 augustus 2009

Soorten Hypotheken

Je maximale hypotheek is ook sterk afhankelijk van de soort hypotheek die je kiest. De makkelijkste variant is uiteraard een aflossingsvrije hypotheek, waarbij je alleen rente hoeft te betalen. Bij een annu�teiten hypotheek heb je voor het berekenen van een maximale hypotheek dan ook gelijk het totaal bedrag dat je maandelijks gaat betalen, inclusief de sanitaire aflossingen. Hier is ook het rentepercentage van toepassing, in de berekening voor een maximale hypotheek, dat van toepassing is op de rentevast periode. Dan heb je de traditionele leven hypotheek waar je voor de maximale hypotheek de van toepassing zijnde rente en de premie van de verzekering dient mee te nemen.

De traditionele leven hypotheek zal in veel gevallen op een lagere maximale hypotheek verstrekking gaan uitkomen. Indien je voldoende inkomen hebt en enkel van toepassing is een maximale hypotheek te verkrijgen op het te kopen huis, kun je hier verder mee uit de weg. Een voordel bij de maximale hypotheek is dat je meteen zeker weet dat je bij overlijden een verzekering hebt die uitkeert zonder al teveel ellende. Een traditionele levenhypotheek geeft geen rendement op een belegging, maar een bepaalde uitkering die dient als aflossingsgarantie.

Als je gaat kijken naar spaarhypotheken dan wordt het weer moeilijker om de maximaal mogelijke hypotheek te gaan vergelijken. Er zijn nogal wat spaarhypotheken die een gegarandeerde uittkering hebben. Maar er zijn er ook veel op de markt die op beleggingen zijn gebaseerd en zodoende geen zekere uitkering kunnen bieden. Lineaire hypotheken zijn weer wat rechtlijniger. Als je een maximale hypotheek op lineaire basis hebt afgesloten dan los je elk jaar een stuk af. Door ieder jaar een stuk van je hypotheek af te lossen zal de maximale belasting ook minder worden. Dit is een veel vergeten soort van hypotheken die in veel situaties de maximale voordelen met zich mee zou kunnen brengen.

Meer weten over maximale hypotheek rente, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten