donderdag 27 augustus 2009

De Maximale Hypotheek En Rente Berekenen

Als je de maximale hypotheek wilt krijgen dan kunnen de toetsrentes flink verschillen. Er zijn rentetabellen die voor een maximale hypotheek worden gebruikt en misleidend kunnen zijn. Het is echt de moeite waard om sceptisch te kijken naar tabellen die een website of een adviseur gebruikt bij het bepalen van de maximale hypotheek. De hypotheek die je gaat nemen heeft hoogstwaarschijnlijk een andere rente dan die wordt gebruikt bij de toetsing.

Laten we bijvoorbeeld eens aannemen dat je een maximale hypotheek gaat berekenen met behulp van de gebruikelijke rente die er komt kijken bij een NHG hypotheek. Maar laten we zeggen dat je eigenlijk geen hypotheek met NHG kunt krijgen. Het verschil in rente kan dan oplopen tot wel 0,8% en nog meer voor dezelfde hypotheek zonder NHG. Je kunt op een gegeven moment dan wel eens verbaasd zijn dat het maximale hypotheekbedrag zo laag uitvalt, terwijl dat komt door het renteverschil. Je rekent dat het maximale bedrag uit met NHG en plotseling spat je berekening uit elkaar. De berekening die worden gemaakt zijn bijna altijd samengesteld uit onrealistische bedragen. De maximale hypotheek waar je eerder op rekende zal op een gegeven moment ook niet meer haalbaar zijn als de rente wat hoger uitkomt.

Een andere truc die vaak wordt gedaan is het uitrekenen van een hypotheek die is gebaseerd op minder dan vijfenzeventig procent van het onderpand. Als je een tophypotheek nodig hebt dan kom je op die manier dus niet aan je maximale hypotheek. De maximale hypotheek valt lager uit op het moment dat de rente op tophypotheken hoger staat. Daarnaast is er het feit dat er bijna een ontelbaar aantal rente berekeningen mogelijk zijn. Vanzelfsprekend zitten er ook verschillen in het rentepercentage op het moment dat je rente vooraf of achteraf betaalt.

Ben je geinteresseerd in maximale hypotheken, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten