donderdag 27 augustus 2009

Hoe Reken Je De Maximale Hypotheek Uit?

Je zult een paar dingen voor jezelf op een rijtje moeten zetten als je wilt gaan uitrekenen wat je maximale hypotheekmogelijkheden zijn. Ga je het puur op inkomen baseren? Misschien wil je wel laten berekenen hoeveel de maximale hypotheek is welke je op je huidige woning zou kunnen gaan afsluiten. Enige verzamelwoede is nu eenmaal nodig als je wilt weten wat je maximale hypotheek is. De juiste papieren zijn cruciaal.

De soort arbeidsovereenkomst die jij hebt (of die je partner heeft) kan ook een grote invloed hebben op je maximale hypotheek mogelijkheden. Als jij een zelfstandig ondernemer bent dan moet je sowieso al de jaarstukken overleggen van de afgelopen drie jaar. Je moet ook weten wat je huis waard is. De executiewaarde van je woning, dus wat het op een veiling theoretisch zou opbrengen, bepaalt dan je maximale hypotheek.

Wil je alvast een vuistregel voor je maximale hypotheek, dan is het zaak om uit te gaan van je vaste bruto jaar inkomen. Het totale bruto jaarinkomen dien je in te geven in de rekenmodule voor de maximale hypotheek berekening. Met de ingaven van het jaarinkomen geef je in het rentepercentage dat gaat gelden voor je hypotheek. Je krijgt dan een overzichtje van jouw maximale hypotheek en wat het je gaat kosten, uitgaande van de gekozen toetsrente. Let op, je rekent dan uitsluiten met inkomen. Iets anders dat je zult moeten doen is aangeven wat je huidige lasten zijn.

Denk bijvoorbeeld aan financieringen en kredieten die nu lopen en die invloed hebben op je maximale maandlasten. Ook je alimentatie verplichtingen spelen een rol bij de berekening. De uitkomst die eruit wordt gekregen bij een maximale hypotheek berekening moet je dan gebruiken om verder te gaan. Bij het verder gaan met je maximale berekening voor een te verkrijgen hypotheek zul je nu de waarde van de woning moeten ingeven. Als je dan de executiewaarde weet is het geen kunst om te zien wat de maximale hypotheek is inclusief kosten koper.

Meer weten over bereken maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten