woensdag 26 augustus 2009

De Maximale Hypotheek Rondkrijgen

Je kunt het op veel verschillende manieren hebben over een maximale hypotheek. Een maximale hypotheek gaat eigenlijk altijd om een correcte berekening. Over welke maximale hypotheek berekening men het dan heeft is dan nog wel eens onduidelijk. Zo kun je een maximale hypotheek laten berekenen op basis van je inkomen. Je kunt ook proberen om uit te rekenen wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen door te kijken naar het eventuele onderpand van de hypotheek. Dan heb je weer afzonderlijke berekeningen waar je een maximale hypotheek mee kunt berekenen indien je een BKR vermelding hebt. Heb je een BKR codering dan wordt je maximale hypotheek weer een stuk lager. In plaats van een maximale hypotheek, op de koopsom en kosten koper, zul je in veel gevallen zelfs een stuk eigen geld moeten inbrengen.

Een veel voorkomende berekening van een maximale hypotheek is een berekening voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Er moet wel aan een paar voorwaarden worden voldaan om NHG te kunnen krijgen. De voorwaarden welke gelden voor NHG zijn duidelijk omschreven en enkel als je overal aan voldoet kun je in aanmerking komen voor een maximale hypotheek. De maximaal mogelijke hypotheek is ook nog afhankelijk van het geldende rentepercentage voor hypothecaire leningen op dat moment. Heb je geen maximale hypotheek nodig, dan is de rente meestal gunstiger.

Ook bij het oversluiten richting een nieuwe hypotheek zul je op bepaalde bijkomende kosten moeten letten. Ga je bijvoorbeeld bij je bank vragen wat op dit moment je maximale hypotheek is als je wilt oversluiten, dan moet je niet verbaasd zijn als ze een relatief hoge rente rekenen. Zelfs nog hoger voor nieuwe klanten. Het hangt er vanaf welke hypotheekvorm je kiest, want zelfs dat heeft invloed op je maximale hypotheek! Omdat er zo verschrikkelijk veel dingen meespelen als je de maximale hypotheek gaat uitrekenen is het dan ook niet makkelijk om de maximale hypotheek te krijgen.

Ben je geinteresseerd in berekening maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten