donderdag 6 augustus 2009

Vergelijk de rentetarieven voor het afsluiten van een hypotheek

Indien je gaat overwegen een actueel overzicht te maken van de voor een hypotheek lopende aanbiedingen met rentetarieven, is het niet verkeerd je eerst te storten op het maken van enige huiswerk regels. Er zijn banken die voor nieuwe klanten andere rentetarieven hanteren dan bij hun bestaande klanten met een al lopende hypotheek. Vaak zal in eerste instantie niet duidelijk over komen welke rentetarieven nu precies op welke hypotheek van toepassing zijn. Je zult dus zeer zorgvuldig moeten omgaan met de rentetarieven bij het afsluiten of bij het oversluiten van een hypotheek.

Om aan de slag te gaan met je huiswerk om de recente rentetarieven voor een hypotheek te achterhalen zul je eerst wat gegevens, over jezelf en het te financieren onderpand, moeten hebben. Verzamel daarom alle inkomensgegevens en de gegevens over de waarde van de woning. Mocht je reeds een hypotheek hebben lopen dan is het in ieder geval niet verkeerd hiervan de stukken uitgezocht te hebben voordat je de geldige rentetarieven bekijkt of misschien al opvraagt.

Helaas komt het veelvuldig voor dat de aangeboden rentetarieven enkel van toepassing zijn op een nieuw te sluiten hypotheek. Banken willen graag nieuwe klanten binnen halen en presenteren concurrerende rentetarieven voor een nieuw te sluiten hypotheek. In veel gevallen kunnen bestaande relaties de geldige rentetarieven voor hun hypotheek enkel op schriftelijk verzoek toegezonden krijgen. In veel situaties kun je nagenoeg geen voorstelling maken van hoeveel de rentetarieven, voor jou als bestaande klant met een hypotheek, hoger zijn dan het door een nieuwe klant te betalen tarief.

Dan heb je laag aangeboden rentetarieven die vaak alleen van toepassing zijn voor een korte rentevast periode voor een hypotheek. Er zijn aanbiedingen van rentetarieven die er van uitgaan dat je een hypotheek met NHG zult gaan afsluiten. Een lage verstrekking ten opzichte van de waarde bij executie, meestal bij een hypotheek onder de 75%, doet men ook regelmatig met lagere rentetarieven adverteren.

Het is dan ook en zaak om bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek en ook bij oversluiting van een bestaande hypotheek alle aangeboden rentetarieven zorgvuldig na te kijken.

Meer weten over rentetarieven hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten