donderdag 27 augustus 2009

Maximale hypotheek uitrekenen

In de regel is het nou eenmaal zo dat en maximale hypotheek uitrekenen heel wat complexer is als iedereen denkt. Er zijn aanbiedingen genoeg, dat is niet het probleem. Maar het probleem is dat je niet weet hoe je dat kunt beoordelen. Als je eenmaal aan de slag gaat om jouw maximale hypotheek te gaan berekenen dan wil je aan het einde wel weten waar je aan toe bent. Door de gigantische verschillen in tarieven is het echt een kunst om wijs te worden uit alle mogelijke opties.

Wat het berekenen moeilijk maakt is dat het voor de consument niet duidelijk is wat er nou eigenlijk voor normen worden gehanteerd. Het feit dat elke bank zo zijn eigen criteria heeft maakt de zaak ook echt niet eenvoudiger. Daar komt vaak ook nog eens bij dat men bepaalde soorten van arbeidsovereenkomsten niet accepteert voor een te verstrekken lening en dus niet gebruikt kunnen worden voor een betrouwbare berekening van een maximale hypotheek.

Bij veel instanties kun je een maximale hypotheek uitrekenen tegen een vaste lage rente. Doordat ze die lage rente aanhouden kunnen ze meer verstrekken aan hypotheek dan concurrentie. Pas hier wel mee op. Als men de maximale hypotheek hoeft uitgerekend tegen een laag rentetarief dat enkel gelding is voor kortlopende rente, zal bij een langere rente vast periode de uitkomst weer kunnen gaan tegen vallen. Let dus altijd op de toetsrente.

Op het moment dat je Internet gebruikt voor een maximale hypotheek berekening dan is het al snel duidelijk dat je alleen maar tegen lage rentes kunt berekenen. Voor een maximale hypotheek uit te rekenen is het toetsingspercentage dan ook van groter belang dan de berekening op de laagste rentestanden. De programmatuur die wordt gebruikt voor hypotheek berekeningen houden ook geen rekening met toeslagen die worden berekend als je bijvoorbeeld een BKR notering hebt. Als je dan erachter komt dat je lang niet zoveel kunt lenen als je dacht is de teleurstelling des te groter.

Meer weten over maximale hypotheek berekenen, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten