donderdag 10 september 2009

Bereken Je Eigen Maximale Hypotheek

Persoonlijk uitrekenen wat de maximale hypotheek kan zijn is lang niet in alle gevallen een goede zaak. Het willen verkrijgen van een maximaal haalbare hypotheek is een logisch gevolg van investeringswensen die nogal groot zijn. Is het wijs om tot een maximale hypotheek te gaan, dat is maar de vraag.Bepaalde aspecten kunnen vergeten worden als men zelf als hypothekenrekenaar optreedt.

Bij het berekenen van een maximale hypotheek zul je ook vooruit moeten kijken en rekening dienen te houden met toekomstige veranderingen.Denk bijvoorbeeld aan werkeloosheid, of zelfs arbeidsongeschiktheid.Door situaties die kunnen optreden en over een langere periode zullen zorgen voor een daling van je inkomsten, zouden de lasten van een maximale hypotheek misschien niet meer betaald kunnen worden.

Als mensen berekenen wat hun maximale hypotheek of lening is, vergeten ze dit soort situaties vaak mee te nemen.Tegen veel risico�s kun je verzekeringen afsluiten maar er blijft altijd iets onzekers kleven aan een zelf berekende maximale lening.Als je na het berekenen van een maximale hypotheek overgaat tot het lenen van de maximaal mogelijke hoofdsom, dient rekening gehouden te worden met afdekking van onvoorzien te maken onkosten.

Een hypotheekadviseur inschakelen om je maximale hypotheek te laten berekenen zal in de regel geen onverstandige beslissing zijn.Laat je wel helpen bij het uitvinden van je persoonlijke maximale mogelijkheden door een kundig iemand op het gebied van hypotheek en lening. Omdat voor het berekenen van een maximale hypotheek kosten in rekening gebracht kunnen worden dien je daarvoor, voordat werkzaamheden zijn gestart, te informeren naar de hiermee gepaard gaande advieskosten.

Een erkende professional op het gebied van hypotheken verdient zijn geld door het verkrijgen van provisie over de hypotheek die afgesloten is, omdat het berekenen op zich vaak gratis is. Doordat bij het berekenen van een maximale hypotheek dan de door de bank in rekening te brengen provisie vast staat zullen daar dan geen misverstanden over kunnen komen.Bij een maximaal haalbare hypotheek zijn er ook voordelen en een erkende professional op het gebied van hypotheken zal je kunnen helpen deze uit te zoeken.Tijdens looptijd van je hypotheek maximale voordelen laten berekenen

Het kan in veel gevallen interessant zijn om gedurende de looptijd van je bestaande hypotheek een berekening te laten maken van de maximale voordelen die je zou kunnen behalen.Door de wijziging van persoonlijke omstandigheden, bijvoorbeeld een hoger inkomen, kan het zijn dat je niet de maximale voordelen uit je lopende hypotheek haalt.Door steeds weer andere wijzigingen van wettelijke regels en de voorwaarden van hypotheken kan het zijn dat je niet op de hoogte bent van de maximale lastenbesparingen op je lening.In gedachten gehouden moet echter wel worden dat er niet een situatie ontstaat waarin een maximale boete opgelegd wordt voor oversluiting of wijziging van de hypotheek.

Een lagere marktrente kan zorgen voor een verhoging van de maximale leensom van de nieuwe hypotheek ten opzichte van de oude. Het aflopen van de rentevast periode is het ideale moment om een hypotheek over te sluiten of te wijzingen zonder boete te betalen.In een situatie van verkoop van de woning hoef je volgens veel hypotheekvoorwaarden ook geen boete te betalen.Het kopen van een groter huis is een optie als de uitkomst van de hypotheekberekening de huidige hypotheek behoorlijk overstijgt.Bekijk dan echter wel of je huidige huis overwaarde heeft en als dit zo is, of het een haalbare zaak is je ideale woning te kopen.

Hou in de gaten dat de acceptatienorm die voor je vorige hypotheek gold, wellicht niet geldt voor de nieuw berekende hypotheek door de grotere overwaarde en dat het dus zinvol is te laten uitzoeken welke maximale voordelen er zitten aan een lagere rente. Het is dan mogelijk dat de huidige hypotheek tegen lagere lasten niet gewijzigd of overgesloten wordt na de maximale voordelenberekening en dat er in de woonsituatie dus niets veranderd.

Op het moment dat je wilt verdiepen in maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten