donderdag 10 september 2009

De gegevens die je nodig hebt om je maximale hypotheek te berekenen

Om een betrouwbare maximale hypotheek te kunnen berekenen dien je zorg te dragen de juiste gegevens bij de hand te hebben.Je moet ook weten bij welke hypotheek de maximale leensom hoort die je wilt uitrekenen.Ori�nteer je dus eerst in de wereld van hypotheekvormen.

Als de hypotheekvorm al bekend is, moet de leensomberekening ook voor deze hypotheek gelden. Het berekenen van een maximale hypotheek heeft alleen zin als de gewenste en meest voordelige hypotheeksoort bekend is. Vaak wordt de meest voordelige persoonlijke situatie niet meegenomen in de berekening van een maximale hypotheek.

Weet je alles wat je weten moet, dan kun je je maximale hypotheek gaan uitrekenen. Als begin van een maximale hypotheekberekening moet je uitgaan van de inkomensgegevens van jou (en je partner). Omdat het berekenen van een maximale hypotheek erg complex kan zijn indien je zelfstandig ondernemer bent, is hier verder uitgegaan van inkomsten uit dienstverband.

Het bedrag dat het uitgangspunt vormt voor het uitrekenen van je maximale hypotheek is wat je bruto jaarlijks verdient.

Het jaarinkomen bestaat uit het totaal van de vaste periodieke beloningen, inclusief de onregelmatigheidstoeslagen, plus het vakantiegeld.Bij wisselend salaris of inkomen door variabele provisies of overwerk kan bij een maximale hypotheekberekening een gemiddeld bedrag over de afgelopen drie jaar als basis worden gebruikt.Heb je al een lening lopen of andere financi�le verplichtingen, dan bepaalt dit mede de berekening van de maximale hypotheek.

Op het moment dat je wilt verdiepen in hier, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten