maandag 7 september 2009

Goedkope verzekeringen voor een hypotheek

Verzekeringen die gelinkt kunnen worden aan een hypotheek zijn steeds meer in opkomst. Het is van groot belang dat je bij een hypotheek afsluiten, zelf kunt kiezen om al dan niet een goedkope verzekering af te sluiten.Een vastgestelde verzekering brengt niet automatisch een vastgestelde verzekeraar met zich mee, dat is belangrijk om te weten bij een hypotheek. Omdat het aantal verzekeraars dat goedkope verzekeringen aanbiedt voor hypotheekafnemers gegroeit is, is het zeker nuttig ze eens te vergelijken.

Het gaat dan niet alleen om de goedkope risicoverzekeringen die je kunt afsluiten om bij het overlijden een hypotheek te kunnen aflossen.Het moeten afsluiten van een risicoverzekering tegen koopsombetaling is overigens niet ongewoon bij aanbieders van een voordelige hypotheek. Je betaalt ook nog eens extra rente, omdat de koopsom met betrekking tot de risicoverzekering voorkomt uit de voordelige hypotheek.Er zijn heel veel spaarverzekeringen waarmee je op een goedkope manier de hypotheek op de einddatum kunt gaan aflossen.

Het is belangrijk om zowel de premies als de verzekerde bedragen en de te garanderen opbrengsten naast elkaar te zetten.Vaak is dan te zien dat je met de goedkoopste termijnpremie niet de beoogde aflossing van de hypotheek kunt doen.Bedenk dat de voordeligste verzekeringsverstrekker niet garandeert dat je uiteindeijk de hoofdsom van je hypotheek af kunt betalen.

Een eerder afgesloten gemengde verzekering kan gelinkt worden aan een hypotheek.Zo ontstaat een hele voordelige hypotheek voor de resterende looptijd.De hypotheek kan gedeeltelijk sneller afgelost worden naarmate de verzekering die afgesloten is korter loopt. De voordeligheid van de hypotheek zit zo in het feit dat je met de snellere afbetaling minder lang rente hoeft te betalen.

Bij een voordelige hypotheek horen ook vaak diverse beleggingsproducten en die probeert men je ook vaak te verkopen. Dat je een verzekering voor het arbeidsongeschiktheidsrisico moet afsluiten tegen koopsombetaling is ook niet ongewoon bij voordelige hypotheken en leningen.Een professionele adviseur de verschillende aanbieders van voordelige leningen en hypotheken te laten vergelijken alvorens een keuze te maken is daaom een wijze beslissing. Als je dit verschil optelt bij het bedrag dat je maandelijks afbetaalt, zie je dat het wel uitmaakt, al lijkt dat niet zo. Het is verminderd doordat het rentebedrag nu geldt voor de balans min de afbetaling.

Op het moment dat je wilt verdiepen in hier, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten