donderdag 10 september 2009

Berekenen van een indicatie aan maximale hypotheek en lening

Het is doorgaans te simpel om een indicatie te verkrijgen van wat je maximaal kunt krijgen aan hypotheek.Beslis dus nooit aan de hand van deze te eenvoudig te berekenen maximale som voor een lening of hypotheek. Dat je op verschillende manieren een maximale hypotheek kunt uitrekenen zorgt alleen maar voor een indicatie van je maximale lening.

Het aangaan van een lening is niet kosteloos en dit moet je je wel bedenken als je berekent wat jouw maximale hypotheek of lening is. Meer dan een verschillende hypotheekberekening maken of laten maken is daarom verstandig.Door op verschillende plaatsen een maximale lening te berekenen zie je de verschillende uitkomsten en krijg je een indicatie van de gemiddelde maximale hypotheeksommen.Laat een hypotheekofferte maken als de berekening voor de maximale hypotheek gedaan is.

Vaak weet je niet welke rente je moet toepassen bij het uitrekenen van een maximale hypotheek.Niet elke hypotheekvorm heeft hetzelfde maximale bedrag, doordat er veel verschillen zijn.Ook kunnen de afgegeven indicaties van de maximale hypotheek van elkaar verschillen omdat de normen voor het berekenen per instantie in de regel verschillen.

Als je nog andere financi�le verplichtingen hebt, moet je deze zelf opnemen in de berekening van je maximale lening.Afgezien van verplichtingen die er zijn omdat er al leningen lopen, telt ook een alimentatieverplichting mee in het uitrekenen van het hypotheekmaximum. Het zal overbodig zijn duidelijk te maken dat het niet wil zeggen dat je het berekende bedrag aan de hand van de berekening ook daadwerkelijk kunt lenen. Met het invoeren van onjuiste gegevens zal een indicatie, van de maximaal te berekenen hypotheek, geheel waardeloos zijn.

Ben je geinteresseerd in maximale hypotheek berekenen, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten