zondag 6 september 2009

Hypothecaire looptijd bij voordelige hypotheken

Als je erachter wilt komen hoe lang de hypotheek loopt, hoef je niet in de aanbiedingen te gaan zoeken. Een hypotheekaanbieding hoeft niet de voordeligste te zijn als de aanbieding je vertelt hoe laag de maandlasten zijn. Omdat de af te sluiten hypotheek andere verplichte producten met zich mee brengt, kunnen lage maandlasten in een advertentie genoemd worden.

Ook is het belangrijk voor welke periode de rente van de goedkope hypotheek vaststaat.Naast het aspect van de periode waarin de rente vast staat, moet je onderzoeken welke voorwaarden en tarieven er gelden voor de goedkope hypotheek als deze vastgestelde periode ten einde is. De looptijd van de voordelige rente gaat vaak niet gelijk op met de looptijd van je hypotheek.

Bij verschillende leningen geldt ook dat de looptijd van de genoemde voordelige rente verschilt van hoe lang de lening loopt.Bij de aanbiedingen van diverse voordelige financi�le producten moet je dus alert zijn en de looptijden uit elkaar blijven houden. Aanbieders noemen bij een goedkope hypotheek of lening ook wel eens wat de rente van een gekoppeld spaarproduct opbrengt en ook hierbij moet men alert zijn op wat de looptijd is.

Het aanbod om tegen een gunstig spaartarief te gaan sparen om een lening over een bepaalde periode af te kunnen gaan lossen, met de opbrengst van het spaarproduct, kan aantrekkelijk uitzien.Als de rente voor het spaarproduct niet over de gehele looptijd van de af te sluiten hypotheek of lening vast blijkt te staan dan kan de goedkope aanbieding een nachtmerrie opleveren.Door een niet vast staand rendement op het aangeboden spaarproduct en het verlagen van de rente voor een volgende periode zou dat kunnen betekenen dat de opbrengst onvoldoende zal zijn de hypotheek of lening af te gaan lossen.

Een hypotheekafnemer of lener komt zo uiteindelijk in de schuld door het zogenaamd voordelige financi�le product. Op het einde van de rit zal dan in veel gevallen naar een herfinanciering gezocht dienen te worden om de schuldrest van je goedkope lening of hypotheek af te lossen.Een minder voordelige lening of hypotheek is meestal de oplossing voor dit opnieuw financieren. Dat je voor de herfinanciering middels een hypotheek ook nog eens geconfronteerd kunt gaan worden met de niet goedkope kosten bij een notaris.

Bij het bepalen van hoe voordelig een lening is, komt dus meer kijken dan het bekijken van de rente en aflossing. Wanneer je een voordelige hypotheek of lening zoekt, moet je ook de verzekeringspremies en de opbrengst van spaarproducten meenemen in je berekening. Belastingzaken en voorwaarden die de aanbieder aanhoudt vergemakkelijken het zoeken naar een goedkope hypotheek of lening allerminst.

Op het moment dat je wilt verdiepen in hier, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten