woensdag 30 september 2009

Offerte voor een hypotheek

Er zijn diverse manieren om een hypotheekofferte te verkrijgen.De informatie die gebruikt wordt bij het aanvragen van de offerte moet juist en duidelijk zijn.Voor een juiste offerte zijn niet alleen persoonlijke gegevens nodig, maar ook de wensen omtrent de perfecte hypotheek.

In veel gevallen zal een hypotheekberekening aangezien worden voor een offerte, dat is niet juist en met de gegevens welke op een berekening staan kun je geen rechten ontlenen.Bij het aanvragen van een hypotheekofferte is het doorgaans wijs vooraf te weten hoe hoog de aan te vragen hypotheek kan zijn. Omdat er veel verschillende aanbieders van hypotheken zijn is het tevens een goede zaak de mogelijkheden van het hypotheek aanbod in de offerte te vergelijken.

Wanneer er sprake is van aflossing of oversluiting van een hypotheek, hetzij aflossingsvrij of niet, moet er niet vergeten worden de offerte na te gaan op de afsluitkosten die de aanbieder rekent. Over het algemeen is het vragen van advies nodig bij een hypotheekaanvraag in geval van negatieve BKR notering.Het komt ook regelmatig voor dat je bij een hypotheek ook een spaarproduct moet afsluiten zodat je een deel van de hypotheek daarmee af kunt lossen, maar dat dit niet duidelijk blijkt uit de offerte.

Als de aan te vragen hypotheekofferte geldt voor het afsluiten van een overbruggingslening is professionele ondersteuning meer nodig dan bij een totaal aflossingsvrije hypotheek.

Wanneer je een offerte aan wilt vragen voor een zogeheten WOZ krediet is dit doorgaans niet moeilijk.Omdat het ondertekenen van een offerte een belangrijk moment is in het traject voor het afsluiten van een hypotheek, zul je dus al een keuze hebben gemaakt na het vergelijken van de rente en de hypotheeklasten.

Op het moment dat je wilt verdiepen in hypotheek offerte, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten