vrijdag 4 september 2009

Wat Is Nu De Goedkoopste Hypotheek?

Uitsluitsel geven over wat de goedkoopste hypotheek is, is geen makkelijk proces. Je zult met zoveel verschillende factoren rekening dienen te houden om de meest correcte berekening voor de goedkoopste hypotheek te kunnen maken. Wil je de goedkoopste hypotheek berekenen op basis van de maandlasten of gaat je voorkeur uit naar het berekenen van de goedkoopste hypotheek over de gehele looptijd.

Kiezen voor de laagste maandlasten lijkt voor de hand liggend, maar een hypotheek over de gehele looptijd kan voordeliger uitpakken. Het is in veel situaties onbegrijpelijk dat de laagste maandlasten niet te doen hebben met de goedkoopste hypotheek over de gehele looptijd. Er zijn veel rekenprogramma�s die enkel op basis het laagst van toepassing zijnde rentetarief de goedkoopste hypotheek kiezen.

De einduitslag van de goedkoopste hypotheek is onjuist als de opslagen achteraf niet doorberekend worden. Bij een tophypotheek bijvoorbeeld zullen door de geldende opslag te combineren met de basisrente de kosten hoger uitkomen dan is voorspeld. Regelmatig heeft het berekenen van de goedkoopste hypotheek plaatsgevonden op basis van de variabele rentepercentages.

Ook hier blijkt dan weer dat je bij het kiezen van een langere rentevaste periode een hoger rentepercentage zult moeten gaan betalen en de hypotheek niet meer de goedkoopste zal zijn. Een slechter scenario is als uit de kleine lettertjes blijkt dat de goedkoopste rente slechts geldig is aan het begin van de looptijd van de hypotheek. Dit maakt gelijk duidelijk waarom het noodzakelijk is om in ieder geval de aangeboden goedkoopste hypotheek over de gehele looptijd uitgerekend dient te worden.

Misschien wil je meer hierover weten. Als dat zo is en je hebt interesse in hypotheken en zo, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten