woensdag 23 september 2009

Voorstel voor een hypotheek

Het aanvragen van een hypotheekofferte kan gebeuren via meerdere kanalen.Het is zaak om bij het opvragen van een hypotheek offerte jouw gegevens correct en duidelijk door te geven.Voor een juiste offerte zijn niet alleen persoonlijke gegevens nodig, maar ook de wensen omtrent de perfecte hypotheek.

Het verschil tussen een hypotheekberekening en een hypotheekofferte is niet altijd duidelijk, maar alleen aan een offerte kun je rechten ontlenen. Vraag je eerst af wat het bedrag is dat je aan hypotheek kunt afsluiten, alvorens je een offerteaanvraag doet. Maak een vergelijking van de mogelijkheden van het hypotheekaanbod, er zijn tenslotte meerdere aanbieders van hypotheken.

Ook als je een hypotheek wenst over te sluiten, of dat je een al dan niet aflossingsvrije hypotheek gaat aflossen, bekijk je in de offerte goed naar de in rekening te brengen afsluitkosten.Een offerte voor een hypotheek met een negatieve BKR codering zal vaak niet zonder voorafgaand in te winnen advies tot stand komen.Er zijn tevens verschillende vormen van hypotheken waar in een offerte niet duidelijk naar voren komt welke spaarproducten afgesloten dienen te worden om op de afloopdatum een gedeelte van de lening af te kunnen lossen.

Als de aan te vragen hypotheekofferte geldt voor het afsluiten van een overbruggingslening is professionele ondersteuning meer nodig dan bij een totaal aflossingsvrije hypotheek.

Het is simpel om een offerteaanvraag te doen ten behoeve van een WOZ krediet. Omdat het ondertekenen van een offerte een belangrijk moment is in het traject voor het afsluiten van een hypotheek, zul je dus al een keuze hebben gemaakt na het vergelijken van de rente en de hypotheeklasten.

Ben je geinteresseerd in hypotheek offertes, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten