vrijdag 4 september 2009

Bij de goedkoopste hypotheek af te sluiten bijproducten

In veel gevallen is de goedkoopste hypotheek alleen af te sluiten indien er bepaalde producten bij worden afgesloten. Het is transparant dat behalve de goedkoopste hypotheek een spaarproduct afgenomen moet worden.

De keuze voor een variant van de verplichte producten van een voordelige hypotheek lijkt soms niet vanzelfsprekend. Het zal voor niemand de vraag zijn waarom je bij een hypotheek afsluiten op basis van een levensverzekering ook een levensverzekering moet afsluiten.

Of je vrijheid hebt in de keuze voor de vorm of maatschappij van de levensverzekering is niet helemaal te doorgronden. Als je de goedkoopste levensverzekering kan combineren met de goedkoopste hypotheek heb je dus een dubbel voordeel kunnen behalen.

Bij een hybride hypotheek afsluiten zijn verplichte verbindingen aan de hypotheek niet transparant. In dat geval is een combinatie van spaarvormen de grondslag voor de berekening van de goedkoopste hypotheek. De voorwaarden van de huidige spaarvormen koppelen aan de goedkoopste hypotheek zijn vaak niet inzichtelijk.

Het verplicht verbinden van verzekeringen tegen koopsompremie aan de goedkoopste hypotheek is moeilijk te bevatten. De meest onlogische verzekeringsproducten moeten afgesloten worden, producten die men anders nooit zou afsluiten. Toch wordt aan die verplichtingen voldaan om toch maar in aanmerking te komen voor de voordeligste hypotheek.

Veel te laat zullen mensen er dan achter komen dat zonder deze verplichte producten de hypotheek niet de goedkoopste was geweest. Bij de noodzakelijkheid vaststellen van de producten die je aan de voordeligste hypotheek kunt verbinden, is het raadzaam advies te vragen aan een deskundige.

Meer weten over hypotheek site, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten