vrijdag 3 juli 2009

Bepaal voor een huisaankoop eerst hoeveel hypotheek je wil gaan afsluiten

Met regelmaat blijf je bij jezelf afvragen hoeveel hypotheek je op een verstandige manier kunt afsluiten. Mocht je al reeds een hypotheek hebben dan wil je misschien weten hoeveel geld je met een 2e hypotheek kunt krijgen. In deze moeilijke periode en economische crisis moet dit nogal moeilijk zijn. Vrienden en kennissen blijken ook met onverkoopbare woningen te zitten. Ook hoor je vaker om je heen dat er moeite is een hypotheek te krijgen met BKR meldingen. Een baan met een vast inkomen is van groot belang om te kunnen bekijken naar hoeveel hypotheek je mogelijk zou kunnen aanvragen. Uiteraard is je betalingsgedrag dat bij het BKR staat ook medebepalend. Een ander nog mee te nemen criterium is dat de woningwaarde in het financieringsplan positief uitvalt.

Het aanschaffen van een ander huis ben je nog steeds aan het overwegen. Het lijkt wel dat de woningvoorraad met de week alsmaar groter aan het worden is. Ook zie je dat de woningen soms heel lang te koop staan en de vraagprijzen maar blijven dalen. Je vraagt je af of momenteel het meest geschikt moment voor woningaankoop is aangebroken. Daar de wongen in prijs blijven dalen kan het weleens verstandig zijn te laten uitrekenen hoeveel hypotheek jij momenteel mogelijk zou kunnen aanvragen. De uitkomst van een hypotheekberekening zou wel eens flink kunnen verschillen van een berekening van een jaar terug. Inmiddels zijn het afgelopen jaar fikse dalingen te zien op de woningmarkt waardoor je mogelijk zelf uit meer woningen kunt kiezen.

Momenteel zie je in de woningverkoop veel verschillende activiteiten om woningen snel te verkopen. Voor snel beslissende kopers neemt men dan genoegen voor een wat lager bod. Let ook een op de vele advertenties waar woningen binnen een week verkocht blijken te worden. Ga bij zoveel mogelijk een bezichtiging doen en doe voor jou aanvaardbare biedingen. Omdat je al weet hoeveel hypotheek je kunt krijgen kan het mogelijk zijn op korte termijn een woning te gaan betrekken.

Daarom is het van belang om vroegtijdig te laten berekenen hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Je kunt dan slagvaardig in deze kopersmarkt je slag slaan. Ook door het niet hebben van negatieve BKR coderingen kun je zoveel hypotheek verkrijgen dat je de mogelijkheid hebt een leuk huis aan te gaan kopen

Wil je meer weten over hypotheken of hoe je een hypotheek vergelijking moet maken, kijk op Mijnadviseur.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten