dinsdag 14 juli 2009

Met een onderpand kun je de laagste rente bedingen

Het is van groot belang de laagste rente op te zoeken voor je overgaat tot het afsluiten van een lening. Omdat niet ieder financieel product hetzelfde is zul je even naar de laagste rente moeten zoeken. De hoofdsom van een af te sluiten lening zal ook mede de afhankelijkheid van de te betalen rente bepalen. Indien je een bank eventueel een onderpand kunt geven zal dat nogal kunnen schelen.

Door de vele vormen van kredieten is het ook niet makkelijk om ineens de laagste rente in beeld te krijgen. Natuurlijk begin je met een overzicht te maken van alle rente aanbiedingen. Daar dient dan bij te komen een overzicht van de kredietsoorten met de daarop geldende laagste rente.

De verschillen tussen kredieten voor aankoop van een eigen woning en een krediet voor het toestaan van roodstand zijn heel verschillend. Begin eerst na te gaan welke vormen van financieringen het meest aansluiten bij jouw financiele behoeften. Mochten jouw kredietbehoeften uitkomen op een doorloop krediet of een vaste termijn financiering dan is het een zaak om de laagste rente ook in die betreffende segmenten te beoordelen. In veel gevallen zal het kiezen van een hoger kredietlimiet uitmonden in lagere tabellen voor te betalen rente. Past bij jou kredietlimiet een persoonlijke lening het beste dan moet je wel ermee rekenen dat bij een vervroegde inlossing boetes in rekening gebracht kunnen worden. Let op dat je bij een postorderkrediet of een creditcardkrediet zeker niet de laagste rente zult moeten betalen. De laagste rente zal ook zeker niet van toepassing zijn op roodstandkrediet op je lopende rekening ten opzichte van veel andere leningsvormen.

Het aan de bank geven van een zekerheid maakt het mogelijk om de laagste rente aangeboden te krijgen. Heb je een auto als onderpand voor een krediet dan zal de rente lager zijn als bij een krediet zonder onderpand. Indien je in het bezit bent van een woning met overwaarde dan kun je in de regel de laagste rente krijgen op een af te sluiten hypotheek.

Op het moment dat je de laagste rente wilt, of het nou voor een krediet is of de hypotheek, kijk op de link in het artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten