zaterdag 11 juli 2009

Tweede hypotheek

Voor het verbouwen van je huis is de financiering middels een tweede af te sluiten hypotheek een van de vele kredietvormen. Behalve het financieren van de eigen woning is het ook mogelijk een tweede hypotheek af te sluiten voor consumptieve bestedingen. Je zult je wel moeten afvragen naar welke instelling je het beste kunt gaan om een tweede hypotheek te gaan afsluiten.

De woningverbeteringen zouden ook gefinancierd kunnen worden middels een korte termijn lening of een doorlopende kredietovereenkomst. De voordelen hiervan zijn dat je dan niet naar de notaris hoeft te gaan. Indien je het vermoeden hebt binnen een kortere periode de lening te kunnen aflossen dan is het vaak beter om niet voor de tweede hypotheek te kiezen. Het afsluiten van een doorlopende lening heeft dan een voordeel op de tweede hypotheek van geen te betalen boetes bij vervroegde terugbetalingen. Door het niet behoeven te betalen van een provisie bij het afsluiten alsmede besparing van notariele kosten behaal je een mooie besparing. De rente is dan weliswaar hoger dan bij een tweede hypotheek doch dat heb je dan snel weer terugverdient.

Indien je het te financieren bedrag over een langer tijdsvak nodig hebt is het wel een zaak om goed alle mogelijkheden te bekijken. Vraag bij de bank waar je de 1e hypotheek hebt afgesloten om een offerte voor een tweede hypotheek. Vaak zullen bankinstellingen een opslag op de rente toepassen omdat de tweede hypotheek dan zal worden ingeschreven boven een elders lopende 1e hypotheek. Het groot verschil dat hierdoor ontstaat in de mogelijk te betalen rente zou je alsnog doen besluiten bij de bank te blijven waar de 1e hypotheek loopt.

Door de gunstige rentes die op het moment op hypotheken gelden en de aangepaste norm van NHG zou het afsluiten van een nieuwe hypotheek een extra voordeel kunnen betekenen. In plaats van een tweede hypotheek met een hoog rentepercentage sluit je dan een nieuwe hypotheek af tegen voordelige voorwaarden. Ga eens langs bij een van de vele erkende hypotheekadviseurs om en advies te vragen over alles wat voor jou mogelijk is indien je een tweede hypotheek wenst af te sluiten. Deze kan dan bekijken wat voor jou voordeliger is.

Om meer te weten te komen over een 2de hypotheek afsluiten of de alternatieven daarvoor, kijk op het artikel via de hyperlink.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten