vrijdag 10 juli 2009

De actuele hypotheek rente zoeken

Probeer een ruime periode voordat je voornemens bent een wijziging in je hypotheek aan te brengen de stand van de actuele rente in kaart te brengen. Zodra je voornemens bent een huis te gaan kopen en daarvoor een hypotheek moet afsluiten zal het niet onverstandig zijn de ontwikkelingen van de actuele rente te noteren. Naast de actuele rente voor een hypotheek dien je ook de rekenrendementen van de verschillende mixen voor fondsen van beleggershypotheken te volgen. Je dient dan ook goed te letten op de verschillen van de actuele rente welke van toepassing zullen zijn te behalen bij de diverse pakketten beleggingen.

Door het groot verschillend aanbod zul je de actuele rente van het juiste bijpassende product moeten kiezen. Je zult eerst dienen te kijken naar het soort hypotheek waarvan je de actuele rente wenst bij te houden. Je zult je om te beginnen dienen te te verdiepen in het aanbod van verschilen in hypotheken. Op het moment dat je meent te weten welk hypotheekproduct je denkt te gaan afsluiten doe je er niet onverstandig aan de te behalen fondsrendementen te beoordelen. De fondsrendementen die gekoppeld kunnen worden aan bepaalde hypotheekvormen zijn belangrijker dan vaak doet vermoeden. Door het behalen van hogere fondsrendementen behoef je zelf niet zo veel eigen geld in te brengen voor het aflossen van de afgesloten hypotheek. Om deze reden is de actuele rente op de hypotheekfondsen van groot belang bij het afsluiten.

Of je een hypotheek gaat verlengen of je jouw hypotheek gaat oversluiten maakt dan niet zoveel verschil uit. Er zitten verschillen in de actuele rente die zal afhangen hoe duurzaam je de te kiezen beleggingsproducten zult samenstellen. Met de aangegeven actuele rente prognoses zal men in de regel de historische behaalde rendementen opgeven. Verlies nooit uit het oog dat een rendement dat men in het verleden heeft kunnen realiseren nimmer als rendement voor de toekomst gegarandeerd kan worden.

Probeer het voor jezelf een beetje overzichtelijk te houden door het grootste gedeelte af te dekken met de keuze van mixen uit neutrale fondsen. Wel heb je dan een grotere kans dat de actuele rente jou dan een mooi eindresultaat kan opleveren.



Wil je de actuele hypotheekrente weten en meer over hypotheken lezen? Kijk dan op de hyperlink voor een interessant artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten