woensdag 15 juli 2009

Maak voor de laagste lasten een hypotheekberekening

Op het moment dat je een hypotheekberekening gaat laten uitvoeren dienen je persoonlijke gegevens goed in orde te zijn. Het is mogelijk om te verzoeken de voor jou maximale hypotheeksom middels een hypotheekberekening aan te geven. Het is tevens verstandig om een hypotheekberekening op meerdere plaatsen te laten maken om een verschil in lasten te kunnen zien. Als je eerder gebruik hebt gemaakt om geld te lenen zonder een melding bij het BKR te hebben zal dat weinig invloed hebben op een hypotheekberekening.

De informatie over jou persoonlijk en de informatie die betrekking heeft op je inkomen en vaste lasten zal voor het vragen van een hypotheekberekening compleet dienen te zijn. Het overleggen van deze stukken zal nodig zijn voor het laten opstellen van een hypotheekberekening bij een bank of bij een financieel adviseur. Bij de wens om een bestaand krediet naar een hypotheek over te gaan sluiten moeten de lopende contracten ter inzage gegeven worden. Hoe completer je deze gegevens doet aanleveren hoe betrouwbaarder de hypotheekberekening zal zijn.

Als je gaat verzoeken een maximaal haalbare hypotheek te laten berekenen dient er zekerheid te zijn dat ook in de jaren die gaan komen sprake is van een stabiele inkomstenstroom. Dan zal het ook belangrijk zijn of er in de nabije toekomst in jouw gezin een wijziging zal gaan voordoen op de huidige situatie. Zijn er grote wijzigingen te verwachten dan kan het verstandig zijn om een lager bedrag te lenen dan het bedrag dat uit de hypotheekberekening gaat komen.

Door op verschillende plaatsen een hypotheekberekening te laten maken krijg je een beter overzicht van jouw mogelijkheden. Daar niet iedere adviseur dezelfde voorkeuren heeft krijg je ook een overzicht in meerdere hypotheekvormen.

Vaak is de gedachte dat lopende leningen een hypotheekberekening met een te lage uitkomst opleveren. Bij een acceptabele inkomstenstroom en je de verplichtingen maandelijks kunt voldoen zullen hiervoor geen afwijkingen in een hypotheekberekening te zien zijn. Voor de aanwezige leningen mag dan geen melding van achterstanden bij het BKR bekend staan. Bij het maken van een hypotheekberekening zouden de leningen die nog lopen ingebouwd kunnen worden.



Wil je meer weten over een hypotheek berekening of hoe je de beste hypotheek tarieven krijgt, kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten