vrijdag 10 juli 2009

Een hypotheek afsluiten met een BKR melding

Het is niet onmogelijk om met BKR coderingen voor een hypotheek in aanmerking te komen. Wel zul jezelf dienen te onderzoeken welke instanties hypotheken aanbieden voor personen welke met BKR coderingen zitten. Het zal afhangen van het soort BKR vermelding die je hebt bij welke specifieke bank je terecht kunt komen. Het zal dan wel veel uitmaken of de negatieve vermelding in het BKR is gecorrigeerd. Bij bepaalde BKR coderingen zal zelfs geen mogelijkheid zijn om een nieuwe hypotheek af te sluiten.

Een zoektocht onder de verschillende hypotheekbanken zal uitwijzen dat je bij enkele banken voor een hypotheek terecht kunt ondanks het hebben van een negatieve BKR registratie. Vaker dan je zult denken zal jouw eigen bankkantoor je kunnen helpen. Indien er sprake is geweest van minder zware coderingen zul je daar best een goede kans van slagen hebben. Dan zullen de negatieve registraties bij het BKR wel als opgelost zichtbaar moeten zijn. De achterliggende oorzaak zul je dan wel bij je bankinstelling dienen toe te lichten. Bij het overleggen van een plausibele verklaring zul je dan ondanks een BKR vermelding toch voor een hypotheek tegen een normaal tarief in aanmerking komen. In veel gevallen zul je er niet aan ontkomen om toch op zoek te gaan naar bancaire instanties die zich specialiseren in het verstrekken van hypotheekleningen aan mensen die BKR coderingen hebben opgelopen. Hoe zwaarder de coderingen zijn hoe zwaarder ook de voorwaarden en hoogte van te betalen rentes.

Je dient er goed rekening mee te houden dat de in zich op BKR hypotheken toeleggende banken veel hogere rentetarieven hanteren. Tevens zullen er meestal geen tophypotheken gekregen kunnen worden als het gaat over een BKR hypotheek. Door deze situatie moet je tevens rekening houden met het gegeven dat het maximaal verkrijgbaar krediet onder de 125% van de getaxeerde executiewaarde zal blijven.

Je kunt het afsluiten van een nieuwe hypotheek wel vergeten indien er eerder kredieten of hypotheken aan jou zijn kwijtgescholden wegens wanbetaling en dat ook als zodanig bij het BKR vermeld staat. De kans om een hypotheek te krijgen bij een zich op BKR leningen toegelegde specialistische bank zal dan ook verkeken zijn.


Als je meer wilt weten hoe je een hypotheek kunt oversluiten met BKR registratie, kijk op de hyperlink voor een artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten