donderdag 9 juli 2009

Er zijn veel overzichten met rente op hypotheken

Om de rente op hypotheken te kunnen berekenen moet je van goeden huize komen. Door de vele aanbiedingen kun je het kaf niet van het koren scheiden. Zo zijn er toch nog wel veel verschillen tussen de rentes op hypotheken onder de hypotheek aanbieders. Het is bijna noodzaak om terug naar school te gaan om een goed inzicht te krijgen in de tabellen die men doet publiceren. Dan moet je er nog achter zien te komen of je in aanmerking gaat komen voor een korting wegens een af te geven garantie of voor jouw beroepsgroep of een aanbieding voor een project.

Doe voor jezelf een gericht onderzoek naar de te krijgen rente op de hypotheken onder de veel zichzelf als beste presenterende hypotheekinstellingen. Onder het genot van wat versnaperingen kun je dan eens rustig alle opgevraagde gegevens op een rijtje zetten. Zorg dat je ook inzicht gaat krijgen van het aanbod van hypotheeksoorten naast de gegevens van de geldverstrekkers. Je zult dan zien dat in de gemaakte overzichten met de rente van hypotheken steeds weer een andere instantie de eerste plaats zal innemen. Je zult er dan niet aan ontkomen om de gegevens op jouw lijsten verder uit te diepen en naar andere verschillen te gaan kijken van de aangeboden rente in de diverse hypotheken .

Je zult er echt goed aan doen een kritisch vergelijk te maken uit alle aanbiedingen. Start eenvoudig en stel overzichten op met daarin de rente van de verschillende hypotheken. Indien je de rente moet uitrekenen die van toepassing is op maximale hypotheken dan zal gekozen moeten worden uit de aanbiedingen de gaan over verstrekkingen tot 125% van de geldende executiewaarde . Heb je wat eigen geld en kun je genoegen nemen met iets minder dat een tophypotheek dan kies je de tabel voor 110% van de executiewaarde. Naar mate je een minder hoge hypotheek nodig hebt kun je dan verder dalen in de overzichten voor rente van hypotheken voor executie waardes van onder de 60% tot aan 100% van de executiewaarde van een woning.

Er zal nu een moment aanbreken om uitsplitsingen te maken die weer dieper op de materie ingaan. In de verschillende rentetabellen kom je steeds weer een andere factor tegen die van invloed is op de rente van de aangeboden hypotheken. Denk aan in rekening te brengen renteopslagen indien je valt voor de keuze van een spaarhypotheek. Ook als je kiest voor een beleggingshypotheek zul je te maken krijgen met toeslagen op de rentes. Vergeet niet uit het oog te verliezen dat de rente op hypotheken met NHG in stuk lager is en je hiervoor jouw mogelijkheden moet bekijken. Zo zie je dat het best de moeite waard is om de korting voor een hypotheek met NHG goed te bekijken in de overzichten met kortingen op rente voor de hypotheken.


Wil je meer weten over de beste manier om een hypotheek met lage rente te kunnen krijgen, dan is er een uitstekend artikel gepubliceerd op Mijnadviseur.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten