zondag 19 juli 2009

Financier je boot met een hypotheek

Een hypotheek voor een boot is niet zo makkelijk te krijgen. Ook is het afhankelijk voor wat voor een boot je een hypotheek wenst af te gaan sluiten. Ook zal het vaak voordeliger uitkomen om een gewone lening af te sluiten en geen hypotheek op je boot te vestigen. Ook voor een boot hypotheek dienen zekerheden aan de bank gegeven te worden. Welke bestedingen mag je doen met het geld dat je middels een hypotheek op jouw boot hebt kunnen lenen?

Er zijn veel bankinstellingen waar je totaal niet terecht kunt om een hypotheek voor een boot af te sluiten. In dit geval is het in ieder geval niet onverstandig om naar een in boten gespecialiseerde financieel tussenpersoon te zoeken. Het is nu nog niet de bedoeling om alle varianten die je in boten hebt aan de orde te laten komen. Het is in ieder geval van belang dat de boot waarvoor je en hypotheek wenst af te sluiten in het schepenregister is ingeschreven. Om uiteindelijk een hypotheek op je boot mogelijk te maken ben je verplicht om je de boot laten brandmerken en bij het kadaster teboekgesteld zijn.

Gewoonlijk zul je voor een hypotheek op en boot gelijk als bij andere soorten van hypotheekleningen zekerheden moeten geven. Vaak kan dan jouw boot voor deze hypotheek hiervoor gebruikt worden. Afhankelijk of je een hypotheek op een nieuwe boot wil afsluiten of op een boot die al eerder is de vaart is geweest zal men een waarde gaan toekennen.Met de afgifte van een taxatierapport kun je dan tevens de getaxeerde dagwaarde en executiewaarde laten blijken. Bij sommige situaties zou ook kunnen worden uitgegaan van de waarde bij aanschaf van de boot. Het kan ook wel eens voorkomen dat men andere zekerheden dan een boot kan geven op een hypotheek.

Behoudens voor aankopen van een boor kan men de hypotheek ook gebruiken om en verbetering aan te brengen. De hypotheek voor een boot mag vaak een lange looptijd hebben en aflossingsvrij worden afgesloten.

Om meer te weten te komen over de mogelijkheden van een boot en hypotheek, kijk op Mijnadviseur.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten