vrijdag 3 juli 2009

Waarvoor heb je een hypotheekadviseur nodig

Als een moment aanbreekt waarbij je een hypotheekadviseur wenst te zoeken dan doe je er verstandig aan eens om je heen te gaan kijken welke adviseurs een erkenning hebben om hypotheekadviezen te geven. Tevens zijn bij een groot aantal adviesketens erkend hypotheekadviseurs aangesloten. Bij diverse persoonlijke situaties is er geen ontkomen aan om een advies in te winnen bij een hypotheekadviseur. Of het nu gaat voor het kopen van een huis of dat je geld wil gaan lenen om een woonark te kopen. Daarnaast zal een hypotheekadviseur jou ook graag helpen met het opstellen van een overzicht van jouw reeds lopende financiƫle lasten. Zo zal er ook gedacht moeten worden aan een duidelijke opsomming van inkomsten en in toekomst te verwachten pensioenuitkeringen, zodat ook in de toekomst aan alle verplichtingen voldaan kan worden.

Een hypotheekadviseur kan op meerdere plaatsen gevonden worden. Mocht je via internet gaan zoeken dan hoef niet al te veel inspanningen te doen om een adviseur te vinden. Vraag ook eens aan de mensen in jouw omgeving of er ervaring is opgedaan met een hypotheekadviseur. Vaak zijn ook in jouw regio kantoren met een deskundig hypotheekadviseur in dienst. Verder zijn ook hypotheekadviseurs te vinden in bankkantoren en bij de assurantietussenpersoon alsmede bij meerdere makelaarskantoren.

Zorg dat je bij je zoektocht naar een hypotheekadviseur niet nalaat om vooraf op papier te laten zetten welke kosten je voor het adviseren zult moeten gaan betalen. Je zult dit moeten vragen voor het starten van het adviestraject. Bij de meeste hypotheekadviseurs komen de verdiensten uit de provisies op het afsluiten van verschillende producten. Tot op heden was dit de veelvuldigste beloningsvorm. Momenteel bestaat het zelfs tot de mogelijkheden om een afspraak te maken over het beloningssysteem voor een advies dat al dien niet tegen een vast uurtarief gegeven kan worden.

Je zult altijd dienen zorg te dragen op het compleet te overleggen alle gegevens met betrekking op je inkomen. Vaal zal het gaan om een moeilijkere klus dan je aanvankelijk in gedachten zou hebben. Naast de momenteel te ontvangen inkomsten zal ook duidelijk naar de verwachtingen van de toekomstige pensioenuitkeringen gekeken dienen te worden.



Wil je gratis hypotheek adviezen en feiten te weten komen over hypotheken? Kijk op Mijnadviseur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten