donderdag 16 juli 2009

Het verschil in maximale hypotheek berekenen voor aankopen of verbouwing van een huis

Voordat je een ander huis gaat kopen doe je er verstandig aan je maximale hypotheek te laten berekenen. Ga jij je dan ook weer afvragen bij wie je dan het beste terecht kunt en waar je dan zoal op dient te letten? Als je de maximale hypotheek hebt laten berekenen kun je weleens tot de conclusie komen dat je met een grondige aanpassing van je eigendomswoning er beter vanaf gaat komen.

Op het moment dat je een ander huis gaat kopen zul je eerst moeten kijken welke kosten je moet maken om je bestaande woning te verkopen. Je zult op de hoogte moeten zijn van deze te maken kosten voor je een opdracht gaat geven om jouw maximale hypotheek te laten berekenen. Je zult ook op de hoogte moeten zijn van de aankoopkosten die betrekking hebben op de nieuw aan te schaffen woning.

Het is altijd een verstandige keuze om je bij te laten staan door een erkend hypotheekadviseur voor het correct laten berekenen van je maximale hypotheek. Ook zul je de mogelijkheid voor inbreng van een bestaande hypotheek in een nieuw af te sluiten hypothecaire lening goed moeten laten bekijken. Het is in veel gevallen een verstandige zet om de al lopende polissen in stand te houden en weer te verpanden aan de opnieuw af te sluiten hypotheek. Hierdoor zullen de looptijden stukken ingekort kunnen worden en zal een nieuwe medische keuring niet meer nodig zijn. Een bestaand hypothecair krediet weg te laten bij een opnieuw te maken opstelling voor het berekenen van een maximale hypotheek zal in de regel een onverstandige zaak zijn. Let ook op vaak dubbele kosten indien je een overbruggingshypotheek moet gaan afsluiten. Veelvuldig zullen de meestal dubbele lasten betreffende rente voor hypotheken en overige doorlopende lasten vergeten worden bij het berekenen van een maximale hypotheek.

Misschien zijn er mogelijkheden om je maximale hypotheek te laten berekenen voor het verbouwen van je huis. Meestal kan dan een aanvullende lening verstrekt worden op je huidige hypotheek. Het minimaal te besparen bedrag zullen de twee keer niet te betalen kosten voor een makelaar zijn. Ook haal je een besparing uit het niet hoeven te voldoen van hypotheekprovisies en notariele kosten. Bij het grondig verbouwen van je huis zijn deze te maken kosten allemaal niet te voldoen. Door op deze manier de maximale hypotheek te laten berekenen zul je versteld staan van de extra bestedingsmogelijkheden.


Om meer te weten te komen over het krijgen van de maximale hypotheek, of hoe je jouw maximale hypotheek kunt berekenen, kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten