vrijdag 17 juli 2009

Hypotheekrente Moeilijk Te Achterhalen

Makkelijk gezegd is hypotheek rente de rente die je moet betalen over middels een hypotheek geleend bedrag. In de realiteit blijk dit moeilijker te zijn dan je eenvoudig weg kunt stellen. Na een beetje rondsnuffelen kom je er achter dat er vele verschillen zijn in soort en vorm van hypotheek rente berekeningen. De verschillende soorten van hypotheken die je kunt afsluiten zijn dan ook weer belangrijk voor de rente die men toepast. De manieren waarop de berekening van rente voor een hypotheek toegepast kan worden zijn ook nog eens verschillend.

Vooral als je de hypotheek rente wil gaan vergelijken dan zie je door de bomen het bos niet meer. Zo kom je al snel tegen een hypotheek rente die jaarlijks voldaan moet worden en de daarbij behorende rente die effectief is. Ga je de verschillen van deze hypotheek rente proberen te achterhalen dan is dat alleen al een klus. Een van de volgende stappen waar je tegenaan zult gaan lopen is de hypotheek rente de komende maanden achteraf betalen of de komende maanden vooraf te betalen. Pas op dat je niet duizelig gaat worden nu je op de hoogte bent gekomen van deze effectief uitgerekende te betalen hypotheek rente. Ik weet niet of je het nog snapt maar je kunt zo nog heel lang doorgaan met het ontleden van de werkelijk te betalen hypotheek rente.

Daarna zul je te maken krijgen met nog een aantal hypotheeksoorten en hypotheekvormen welke allen weer een anders luidende rekenmethode voor de hypotheek rente zullen toepassen. Of je een hypotheek met spaarpolis of een hypotheek met levensverzekering wenst af te sluiten, er zal iedere keer weer een verschil zijn in de te betalen rentestructuur. Om nog eens enkele voorbeelden te geven die te volgen zijn, aflossingsvrije hypotheek of een annuiteiten hypotheek, hiervoor gelden dus weer andere tarieven van de te betalen hypotheek rente.

Daarna komt dat men de hypotheek rente zal gaan berekenen met als uitgangspunt de verhouding van de hoogte van de lening en de uitkomst van de taxeren waarde bij executieverkoop. Wil je weer een lagere hypotheek rente dan is het afsluiten van NHG weer van belang. De met NHG te ontvangen kortingspercentages op de hypotheek rente lopen op tot boven het half procent.



Wil je weten hoe je de laagste rentepercentages voor je hypotheek kunt krijgen, klik dan op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten