zondag 5 juli 2009

Met variabele rente een voordelige hypotheek

Indien men spreekt over een variabele rente dan gaat het over leningen waarbij de rente niet voor langere tijd vaststaat. Bij veel banken lokt men klanten met zeer lage tarieven voor meerdere vormen van hypotheken en overige kredietsoorten. In veel gevallen zal het dan gaan om het tarief van kredieten met een variabele rente. Het is een zaak om voor je beslist om gebruik van zo een voordelig aanbod te gaan maken je zeker de van toepassing zijnde voorwaarden gaat bestuderen. De keuze van een variabele rente zou wel eens een grote verschillen kunnen weergeven bij het kiezen van een financiering. Bij meerdere soorten kredieten is het gewoon onmogelijk om een variabele rente uit te kiezen. De voor het moment gunstige euribortarieven blijken niet in zijn geheel ten goede te komen aan de consument.

De variabele rente op kredieten en hypotheken zal voor consumenten betekenen dat het rentepercentage maandelijks of per kwartaal door de bank aangepast gaat of kan worden naar de actuele rentestand. Financiƫle instellingen zullen dan ook tegen afloop van de lopende periode het actuele en nieuwe percentage publiceren. Je hoeft dan niet meer zelf per periode akkoord te gaan met de aangegeven rente. Hierdoor zullen de veranderingen geheel vanzelf doorgevoerd worden.

Daar er veel concurrentie is bij de geldverstrekkers en hypotheekinstanties zal men het variabele tarief vaak gebruiken om je met een lage rente te lokken. Het rentevoordeel bij de keuze van een variabele rente ten opzichte van het langer vast zetten van het rentepercentage is in veel gevallen erg groot. Ook kun je met een variabele rente ook nog eens extra korting krijgen voor Nationale Hypotheek Garantie.

De voorwaarden voor leningen en hypotheken kunnen erg verschillend zijn. Vaak zal als uitgangspunt door de banken het euribortarief genomen worden. De klanten dienen dan ook verschillende opslagen bovenop het tarief te voldoen voordat je exact uitkomt op de daadwerkelijk te betalen variabele rente. Helaas is in de huidige markt van lage rente het variabel tarief een melkkoe voor veel geldverstrekkers. Dit kun je zien omdat met het verlagen van de variabele rente bij de Europese Centrale Bank bij de meeste banken deze verlaging niet is terug te vinden in de aan hun klanten in rekening te brengen tarieven.


Wil je meer weten over het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek met variabele rente, kijk dan op Mijnadviseur voor meer info.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten