woensdag 8 juli 2009

Vergelijk hypotheekrente met een BKR registratie

Er zijn veel manieren waarop je een hypotheekrente vergelijk kunt maken van de actuele rentestanden. Voordat je een hypotheekrente vergelijk gaat laten maken zul je al voor jezelf moeten weten welke vormen van hypotheken je wenst te vergelijken. De uitkomsten van gemaakte vergelijkingen zullen helemaal anders zijn als je hebt gezocht naar de meest voordelige hypotheekrente als dat je hebt gezocht op een max te krijgen hypotheek met een BKR registratie. Als je een vergelijk van de hypotheekrente gaat maken zal daar iets anders uitkomen als bij een vergelijk van de maximaal haalbare hypotheek. De meeste financiƫle instellingen geven je zelf de mogelijkheid om globaal te kunnen bekijken wat jouw maximale hypotheeksom mag zijn. Indien je voornemens bent je hypotheek te gaan oversluiten is het maken van een hypotheekrente vergelijk een interessante aangelegenheid.

Kijk bijvoorbeeld een op het internet bij de zoekopdracht hypotheekrente vergelijken. Je komt dan diverse sites tegen waar het vaak niet makkelijk is gemaakt om de juiste hypotheekrente met elkaar te vergelijken. Het is dan ook een goede zaak alle vragen juist te beantwoorden zodat je een te vertrouwen beeld gaat krijgen van het gevraagde hypotheekrente vergelijk gaat ontvangen. In veel gevallen zul je aanvullende vragen moeten gaan beantwoorden waarna blijkt dat de eerder getoonde hypotheekrente niet meer overeenstemt met het eerder gemaakt vergelijk. Om die reden kan het verstandig zijn naar een erkend hypotheekadviseur te stappen en daar te vragen voor jou een vergelijk te maken van de voor jou geldende hypotheekrente. Je zult dan wel gelijk met meer vragen geconfronteerd worden maar daarop zal een hypotheekrente vergelijk wel betrouwbaarder zijn.

Het ios dan ook een must om bij de adviseur in hypotheken gelijk in het begin melding te maken van je opgelopen coderingen bij het BKR. Men kan dan gelijk bekijken naar welke gevolgen dat zal hebben op het te maken vergelijk van hypotheekrente. Bij de meeste hypotheekverstrekkers zul je dan totaal onacceptabel zijn.

Met name bij een gewenste tophypotheek in het vooraf interessant een vergelijk van de geldende hypotheekrente te maken. Het is bijna schrikken als je ziet dat er erg grote verschillen zijn in hypotheekrentes bij het vergelijk van hypotheekrente als je wenst je hypotheek te gaan oversluiten.

Wil je meer weten over hoe je de goedkoopste hypotheek rente kunt krijgen? Kijk dan op Mijnadviseur voor meer info.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten